Vijf fantastische voordelen van het planten van hagen! 

Als je op zoek bent naar een manier om je landschap op te knappen en wat privacy toe te voegen aan je buitenruimte, kijk dan niet verder dan haagplanten! Weet je niet zeker of ze de juiste keuze zijn? Hier zijn vijf fantastische voordelen van het planten van hagen waardoor je meteen aan je project wilt beginnen:

#1 Veelzijdige en flexibele ontwerpopties

Er zijn verschillende soorten haagplanten in alle soorten en maten, wat betekent dat er voor elk wat wils is, ongeacht het soort ontwerp waar je voor gaat. Of het nu gaat om een lage buxushaag of een groenblijvende privacy muur, er is een haagplant optie die perfect past in je tuin! Wat gaat jouw favoriet worden?

#2 Eenvoudig onderhoud

Eenmaal gevestigd, hebben haagplanten heel weinig onderhoud nodig om ze op hun best te houden. Af en toe een snoei- en trimbeurt kan helpen om ze gezond en sterk te houden en de vorm van je hagen na verloop van tijd te behouden. De dichte wortels van haagplanten helpen hen water vast te houden, waardoor ze langere perioden zonder water kunnen overleven. Bovendien vormen haagplanten een natuurlijke vorm van omheining, waardoor ze ideaal zijn om de privacy te verbeteren. Met hun veelzijdigheid en de minimale aandacht die nodig is, is het geen wonder dat haagplanten zo’n gewilde keuze zijn geworden. 

tuin inrichting

#3 Privacy

Een van de meest populaire redenen waarom mensen kiezen voor haagplanten is omdat ze een extra laag privacy bieden in hun buitenruimte. Heggen zijn een uitstekende optie voor wie in alle rust van zijn achtertuin wil genieten zonder gestoord te worden door nieuwsgierige buren of voorbijgangers.

#4 Aantrekkelijk landschapselement

Hagen zijn een geweldige aanvulling op elke tuin of erf, omdat ze een natuurlijke achtergrond vormen voor andere landschapselementen zoals bloembedden en gazons. Ze bieden ook het hele jaar door groen, zodat je kunt genieten van de schoonheid van de natuur, zelfs als andere planten in de wintermaanden slapend zijn.  

#5 Waardevermeerdering

Heggen verbeteren het uiterlijk en de waarde van je huis aanzienlijk. Door structuur aan te brengen kunnen hagen een mooie ingang creëren of paden afbakenen, terwijl ze ook dienen als geluidsbarrière voor passerend verkeer. Privacy wordt ook geboden door haagplanten, want ze dienen als hoge hekken als ze samen langs de omtrek van je huis worden geplant. Je krijgt niet alleen het voordeel van meer privacy, maar je verhoogt ook de verkoopwaarde van je huis – potentiële kopers kunnen worden aangetrokken door de nette en ordelijke uitstraling die een goed onderhouden haag geeft aan een tuin of voortuin.                         

Zoals je ziet zijn er veel voordelen verbonden aan het planten van haagplanten op je erf! Ze zijn niet alleen veelzijdig, gemakkelijk te onderhouden en aantrekkelijk voor je tuin – ze zorgen ook voor extra privacy en verhogen na verloop van tijd de waarde van je eigendom! Dus waar wacht je nog op? Ga naar buiten en begin vandaag nog met het planten van die heggen!

Meest gelezen tuinartikel:
Een nieuw huis!

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 251