Een nieuw huis!

Een jaar of 5 geleden kregen wij de sleutel van onze nieuwbouwwoning. Wát een feest, zo’n nieuw huis! Alles nieuw, strak en volgens de laatste bouw-inzichten gebouwd. Een nieuw huis, een nieuw interieur en een nieuwe tuin. Wát een heerlijkheid om alles opnieuw, volgens je eigen wensen te kunnen realiseren. En daarbij was het plannen soms nog leuker dan het uitvoeren…

Als eerste hebben we ons op het huis gericht zodat we er konden gaan wonen. En daarna op de tuin. Ik droomde al járen van een heerlijke, zonnige tuin, een riante loungebank en een mooie, comfortabele tuinmeubelset waar je voor je plezier aan blijft na-tafelen. In ons vorige huis was het een kleine maar fijne tuin. Maar veel meer dan een grote picknicktafel en een kleine tuinmeubelset kon er niet staan. En op dat moment was dat ook wel voldoende voor ons gezin met kleine(re) kinderen. Al werden er in de loop van de jaren wel wat tuinmeubelen bijgekocht. Van die handige inklapstoelen, die we konden pakken wanneer we koffiedrinkers kregen.

Droomtuin aanleggen

Maar na al die jaren kregen we een nieuwe mogelijkheid om onze droomtuin te realiseren. Ik had me al heel lang vergaapt aan van die práchtige terrassen met oude klinkertjes. Dus één van de eerste dingen die we gedaan hebben was een tuin tekenen. Onze tuinwensen kwamen góed met elkaar overeen, dus die droomtuin stond al snel op papier. Toen de tuin getekend was, en we een bevriend stratenmaker gevonden hadden (een oud-klasgenoot), kon het feest van het uitvoeren beginnen.

droomtuin

Loungen in je eigen tuin

Toen de klinkertjes lagen en de struiken geplant waren, konden we de exacte maten opmeten die de tuinmeubelset mocht hebben. Te groot kan uiteraard niet en te klein staat ook niet mooi. Tuinmeubelen kopen vergt een goede voorbereiding. En zo gingen wij met ons lijstje met maten en wensen op pad. Hier had ik inmiddels zó lang naar uitgekeken! (Zo werkt dat dan hé… ).

Omdat het terras niet zo heel erg groot was, zijn we op zoek gegaan naar een wat kleinere loungebank. We zagen er een paar die ons aanspraken. Maar hóe kies je nou je fijnste bank uit? Uiteindelijk ga je dan tóch voor je favoriete kleur riet en een mooie kleur van de kussens. Ook de dikte van de kussens vond ik wel belangrijk, maar ook het materiaal. Wanneer je lekker languit in je loungebank ligt, dan moet dat natuurlijk wél uiterst comfortabel zijn -;). Uiteindelijk hebben we voor een mooie hoek-loungebank gekozen.  

Daarna zijn we voor een mooie tuinmeubelset gegaan. Een grote tafel met 6 tuinstoelen. We hadden bedacht dat deze tuinmeubelset achterin de tuin zou komen te staan, omdat hier ’s middags na een uur of 3 al schaduw is. Dit is ideaal in de zomer. Hierdoor hoef je geen parasol neer te zetten.  

sfeer in je tuin

Éindelijk onze droomtuin

Toen de tuinmeubelen gebracht werden, en in de tuin neergezet werd, waren we echt dolblij! Éindelijk onze droomtuin! Het stond precíes zoals we van te voren al zo lang bedacht hadden! De kussens kunnen zelfs het hele jaar buiten liggen. Nu doen we dit niet want ik vind het súper zonde om ze in weer en wind buiten te laten liggen.

Inmiddels hebben we al 4 zomers plezier van onze tuinmeubelset. En dat loungen in eigen tuin… Da’s de meest fantastische vorm van ontspannen in je je eigen achtertuin. 

Gerdie van Wingerden - Treur
Gerdie van Wingerden - Treur

Hoi, ik ben Gerdie. Woonblogger, content creator en interieur-stylist. Mijn hart gaat sneller kloppen van schrijven over alles wat met wonen te maken heeft. Dankzij mijn jarenlange ervaring als interieur stylist kan ik putten uit een schat aan persoonlijke ervaringen. Naast mijn passie voor schrijven, omarm ik kunst in al haar vormen en ben ik een fervent liefhebber van klassieke muziek. Mijn wereld draait om het creëren van een harmonieus en inspirerend thuis, en ik deel graag mijn ontdekkingen en tips met jou op Huislijn.nl.

Artikelen: 24