Nieuwe meubels kopen? 3 dingen waar je op moet letten.

Als je gaat intrekken in een nieuw huis, dan zal je waarschijnlijk veel nieuwe meubels moeten aanschaffen. Het leuke hieraan is dat je je huis kunt zien als een leeg canvas die jij helemaal naar je smaak kunt invullen en inrichten. Maar als het gaat om meubels is het belangrijk dat je verder kijkt dan alleen hoe het eruit ziet. Natuurlijk wil het oog ook wat en is het juist ontzettend belangrijk hoe een meubelstuk eruitziet, maar er zijn nog een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Misschien ga je niet verhuizen, maar zijn er gewoon een aantal meubelstukken die je wilt vervangen. Of misschien geef je je interieur wel een kleine make-over. Zelfs al wil je alleen een nieuwe bank kopen, dan is het al belangrijk om met deze dingen rekening te houden. Er zijn tegenwoordig zoveel opties en stijlen beschikbaar dat het moeilijk kan zijn om te beslissen welke meubels geschikt zijn. Om het proces iets makkelijker te maken, zijn hier drie dingen waar je op moet letten voordat je nieuwe meubels koopt.

1. Comfortniveau

Comfort moet je eerste prioriteit zijn bij het kiezen van een meubelstuk. Je wilt dat het meubelstuk er goed uitziet, maar ook voldoet aan je comfortbehoeften. Zorg er daarom voor dat het goed voelt en houd in gedachten dat je er een langere tijd op moet kunnen zitten. Zonder dat je je daarbij ongemakkelijk hoeft te voelen. Dit zal ervoor zorgen dat je het maximale comfort haalt uit je aankoop. Uiteraard is het volledig afhankelijk van het soort meubel dat je koopt. Comfort is namelijk weer minder belangrijk bij een salontafel dan bij een bank of fauteuil. Dus als je een hele stijlvolle bank hebt gezien die helemaal niet lekker zit, kies dan altijd voor een comfortabelere bank en combineer die met een stijlvolle tafel. Of kies voor een heel mooi tv meubel. Dan zul je ook op de lange termijn heel blij zijn!  

2. Duurzaamheid

duurzame inrichting

Duurzaamheid kan ook een hele belangrijke factor zijn bij het kiezen van nieuwe meubels. Want dit bepaalt hoe lang het meubelstuk meegaat en hoe goed het bestand is tegen slijtage in de loop der tijd. Zoek dus naar meubels van goede kwaliteit zoals bijvoorbeeld van hout of met metalen frames. Zo kun je een optimale duurzaamheid en levensduur van je meubelstuk garanderen.

Lees ook: Wat is beter in je nieuwbouwwoning: renovlies of glasvezelbehang?

3. Ruimtebesparing

Als je een kleine woonkamer hebt, dan kun je het beste op zoek gaan naar meubelstukken die multifunctioneel zijn en/of ingebouwde opbergmogelijkheden hebben. Denk hierbij aan voetenbanken met ingebouwde opbergvakken of een bed of bank met laden eronder voor extra opbergruimte. Door meubels te vinden die meerdere doelen hebben, kun je de beschikbare (kleine) ruimte optimaal benutten en toch naar behoefte comfortabel zitten, liggen en bewegen.

Of je nu op zoek bent naar een enkel meubelstuk om te vervangen of een hele set voor in je nieuwe huis, deze 3 dingen moet je altijd in overweging nemen voordat je een beslissing neemt. Comfort, duurzaamheid én ruimte-efficiëntie zijn belangrijke factoren bij het kiezen van de beste meubels voor je huis. Dus zorg ervoor dat je deze tips in gedachten houdt tijdens het winkelen. Met deze informatie zou het vinden van het perfecte nieuwe meubelstuk een fluitje van een cent moeten zijn!

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.
Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips geven voor in en rondom het huis. Hierbij valt te denken aan het inrichten van een ruime woonkamer, informatie over woonverzekeringen, tips om kalkaanslag in de badkamer te verminderen, advies over aquariumverlichting, brandpreventie, en suggesties voor het optimaal inrichten van je badkamer, keuken, woonkamer of slaapkamer.

Artikelen: 101