Waarom heeft elke tv een tv meubel nodig?

Heb jij een tv maar geen tv meubel? Heb je eigenlijk geen idee waarom je een tv meubel nodig zou hebben? Dan heb je geluk, want in dit artikel bespreken we waarom elke tv wel een tv meubel nodig heeft. Nu veel mensen hun TV ophangen aan de muur lijkt een meubel overbodig, maar het tegendeel is waar!

Een tv meubel is een toevoeging aan het interieur

zwevend televisiemeubel kopen

Het tv meubel is een toevoeging aan het interieur. Of je nu je tv op je tv meubel plaatst of niet, het meubel hoort bij het interieur. Dit komt doordat je een tv meubel met accessoire kan aankleden. Door middel van het gebruik van accessoire in het interieur ziet een kamer er beter uit, omdat het eruit ziet alsof er echt in geleefd wordt. Kamers met weinig tot geen accessoire lijken vaker op hotelkamers. Bij het aankleden van een tv meubel moet je rekening houden met de kleur van het meubel. Heb je bijvoorbeeld een wit tv meubel dan wordt er afgeraden om witte accessoire te gebruiken. Om meer contrast te creëren in huis wordt daardoor geadviseerd om kleur te gebruiken bij een wit tv meubel. Wat je ook steeds meer zien is het zwevend TV meubel, dit meubel is echt een nieuwe trend in de interieurbranche. 

Waar laat je alles?

Voor anderen is een tv meubel juist een onderdeel van het interieur die niet kan ontbreken. Dit komt voornamelijk door de vele spelcomputers die er zijn en de mediabox om tv te kijken. Natuurlijk als je alleen een mediabox hebt is het makkelijker om deze weg te werken met of zonder tv meubel. Maar ben je een echte gamer? Dan is de kans groot dat je ook je nintendo, playstation of xbox kwijt moet. Deze kunnen netjes opgeborgen worden in je televisiemeubel!

Minder rommel, een strakker interieur!

Met een mediabox en spelcomputers komen ook veel kabels kijken. Wanneer je geen tv meubel hebt, je tv hebt opgehangen en verder geen mediabox of spelcomputers hebt is het wegwerken van de kabels appeltje eitje. Maar wanneer je wel spelcomputers en een mediabox hebt, is dit niet zo makkelijk meer. Alle apparatuur heeft namelijk een eigen HDMI kabel die met de tv verbonden is. Dit kunnen dus al 4 kabels zijn die je weg moet werken! Dan hebben we het nog niet over de stekkers voor de stroom. Met een tv meubel zitten ook alle kabels verwerkt in het meubel of achter het meubel. Hierdoor ziet je kamer er niet zo rommelig uit en is je interieur weer wat strakker!

Veel gelezen:
Subtiel je woonkamer kleurrijker maken
Top vier tips om je nachtrust te verbeteren

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 119