De waterafvoer van een dak moet in orde zijn

Het is voor iedereen, die in een huis woont, belangrijk dat de waterafvoer in orde is. Als het regent moet het water op een goede manier afgevoerd worden. Omdat we de laatste jaren, doordat het klimaat aan het veranderen is, steeds vaker te maken krijgen met hevige stortbuien is de waterafvoer van essentieel belang. Wanneer u al een lange tijd in uw woning woont, die voorzien is van een zinken dakgoot en afvoerpijpen, is het belangrijk dat u die jaarlijks laat controleren. Zink kan na een bepaalde periode een lekkage gaan vertonen. Wanneer een dakgoot lekt kan de buitenmuur nat worden. Wanneer dat nat naar binnen slaat, wordt de binnenmuur vochtig en kan schimmels veroorzaken. Omdat schimmels ziekten kunnen veroorzaken, moet een lekkage bij een zinken dakgoot snel opgelost worden. Als er een lekkage is, zal de zinken dakgoot gemaakt of vervangen moeten worden.

Een lekkage van de zinken dakgoot repareren

Soms is het mogelijk om een zinken dakgoot bij een lekkage te maken. U zou dat zelf kunnen proberen. Er zijn producten in de handel die je voor het oplossen van een lekkage bij een zinken dakgoot kunt gebruiken. Toch zijn dit lapmiddelen, die maar tijdelijk voor een oplossing zorgen. U kunt beter direct, bij een lekkage van de dakgoot, een erkende loodgieter benaderen. U kunt De Zinkspecialist benaderen als u in Midden- of Zuid-Nederland woont. Wanneer hij bij u langskomt, zal hij eerst de dakgoot controleren. In veel gevallen zal de dakgoot vervangen moeten worden.

dakgoot

Een zinken dakgoot vervangen

Wanneer de Zinkspecialist geconstateerd heeft dat de zinken dakgoot vervangen moet worden, zal hij dat eerst met u overleggen. Wanneer u het daarmee eens bent, zal er eerst een offerte worden gemaakt. Omdat een zinken dakgoot helemaal op maat moet worden gemaakt, net als de bevestigingsbeugels, is het geen goedkope oplossing. Omdat er niets anders op zit, dan de zinken dakgoot vervangen, zal u hem hoogst waarschijnlijk toestemming geven. Ook de bevestigingsbeugels moeten allemaal op maat in de werkplaats worden vervaardigd. Om het geheel mooier te maken, kunt u ook, als u kunststof afvoerpijpen heeft, vervangen door zinken. Ook daaraan zit natuurlijk een kostenplaatje, maar dan is het wel een mooi geheel als de werkzaamheden zijn uitgevoerd. Voor het monteren en demonteren van de goot moet u voor een rijtjeswoning op een dag rekenen. Heeft u echter een vrijstaand huis of een bungalow, dan zijn niet alleen de kosten hoger, maar zullen ook de werkzaamheden meer tijd in beslag nemen.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 255