De laadpaal aan huis: welke is handig?

Het is een belangrijke topic op de politieke agenda van Den Haag: de elektrische auto. Wereldwijd moet er worden voldaan aan allerlei regels en beperkingen met betrekking tot de energie uitstoot en het voorkomen van verdere schade aan het milieu. De elektrische auto kan hier een mooie bijdrage aan leveren. De verwachting is dan ook dat er steeds meer elektrische voertuigen op de weg te zien zullen zijn. In het straatbeeld betekent dit ook dat een laadpaal thuis steeds normaler zal gaan worden. In dit blog besteden we daarom aandacht aan het kiezen van een laadpaal aan huis. Waar kun je op letten?

Tips voor een laadpaal aan huis

Allereerst is het nodig om te bepalen of je een vrijstaande paal wilt of een paal aan de muur. Het ligt voor de hand om bij woningen met een oprit te kiezen voor een muurpaal. Er zijn verschillende keuzes in kleur, dus kies er eentje die goed bij de gevel past. Ook een laadpaal die op straat staat is een van de mogelijkheden. Check in dat geval wel eerst de voorwaarden bij de gemeente.

Een laadpaal op straat

Niet alle buurtbewoners zijn blij met een laadpaal op straat. Het gaat immers ten koste van de beschikbare parkeerplaatsen voor de auto’s die op benzine of gas rijden. Om de overlast voor de buurtgenoten te beperken, zijn er handige gadgets te koop zoals een kabelgoot die in de stoep geplaatst wordt. Tijdens het lopen op het trottoir kan er dan niemand over de oplaadkabel struikelen. Een andere bijdrage die je aan de buurt kunt leveren, is het beschikbaar stellen van de laadpaal voor openbaar gebruik. Dan ben je helemaal sociaal en duurzaam bezig!

laadpaal

Diverse merken laadpalen

Als je gaat surfen op internet en op zoek bent naar informatie in verband met de aanschaf van een laadpaal, dan kom je er al snel achter dat er veel verschillende aanbieders zijn. Easee is er eentje van. Alle informatie staat duidelijk bij elkaar en overzichtelijk gesorteerd. Er is keuze genoeg, dus het is handig als je niet te ver hoeft te zoeken. Hoe eerder je thuis de auto op kunt laden, hoe beter het is. Voor het milieu en voor jouw portemonnee. Helemaal als je zonnepanelen hebt natuurlijk. Maar daar lees je weer over in een ander blog 😉

Een allerlaatste tip

Als ervaringsdeskundige tot slot nog een tip om elektrisch rijden een stuk relaxter te maken: laad op tijd de auto op. Je kunt beter te vaak laden dan er onderweg van uit te gaan dat je het wel red tot het volgende laadpunt. Je zult niet de eerste zijn die aankomt bij een openbaar punt en er dan achter komt dat de laadpaal niet werkt, het een andere koppeling betreft of alle palen al bezet zijn. En dan baal je stevig dat je niet wat extra kilometers bij je laadpaal aan huis hebt opgeladen!

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 204