De beste manieren om je woning te beveiligen tegen inbraak

Inbrekers kunnen binnen enkele minuten jouw woning binnentreden wanneer deze niet, of slecht beveiligd is. Tijdens jouw bezoekje aan de supermarkt, familie of vrienden kan het zo gebeurd zijn. Het is daarom ontzettend belangrijk om jouw woning goed te beveiligen tegen ongenodigde gasten. Het is natuurlijk ontzettend triest dat het nodig is. Maar je wil natuurlijk wel dat je jouw woning met een gerust hart achter kunt laten tijdens een bezoekje, of een vakantie van een paar weken. Wat de beste manieren zijn om jouw woning te beveiligen zochten wij voor jou uit.

Deurspion camera 

De inbrekers vandaag de dag worden steeds brutaler. Zo gebeurd het tegenwoordig helaas ook vaker dat inbrekers jouw woning binnendringen wanneer je de deur voor ze open maakt. Het is daarom erg prettig om te kunnen zien wie er voor de deur staat wanneer de deurbel gaat. Met een deurspion camera kun je niet alleen zien wie er voor de deur staat, maar je legt deze persoon ook nog eens vast op beeld. Dat schrikt vast en zeker af. 

Video deurbel

Met een video deurbel kun je altijd zien wie er voor de deur staat, ook wanneer je niet thuis bent. Daarnaast kun je ook met iemand communiceren. Een camera schrikt vrijwel elke inbreker af. Een video deurbel is tegenwoordig dus niet alleen handig om te weten of de pakketbezorger voor de deur staat. De beste video deurbel met camera helpt jou op meerdere gebieden. 

Beveilig je ramen

Het beveiligen van ramen wordt vaak vergeten. Dat we deuren moeten beveiligen, dat weten de meeste wel. Maar het beveiligen van ramen is ook  ontzettend belangrijk. Hoewel de driedubbele ramen van tegenwoordig niet meer zo eenvoudig kapot gegooid kunnen worden als vroeger. Is het nog altijd kinderlijk eenvoudig om een raam open te wrikken of om door een open raam naar binnen te klimmen. Zorg er dus voor dat je ramen sluit, en dat je een raamslot installeert. Daarnaast kun je anti-inbraak strips installeren op de naden tussen de raam en het venster. Maakt het inbrekers nog een stukje lastiger.

Laat altijd iets van licht schijnen

Op deze manier wek je de indruk dat er iemand thuis is. De meeste inbrekers komen toch liever op een moment dat er niemand thuis is. Laat in de avonduren dus altijd een lichtje branden wanneer je er niet bent.  

Lees ook:
Woonfraude spotten? Zo doe je dat!

Schaf een draadloos alarmsysteem aan

Het installeren van een alarmsysteem is nog altijd een van de beste manieren om jouw woning te beveiligen tegen inbrekers. Een alarmsysteem reageert op bewegingen of veranderingen die hij waarneemt via de sensoren. Wanneer een inbreker binnen probeert te komen via ramen of deuren zal het systeem dit oppikken en afgaan. Dit kan zijn door een hoop lawaai of door het waarschuwen van hulpdiensten.  

veilig huis met smart home

Politiekeurmerk veilig wonen

Wist je dat de kans op een geslaagde inbraak met dit keurmerk met maar liefst 90% afneemt. Dat is natuurlijk enorm! Om voor dit keurmerk in aanmerking te komen moet je woning wel aan behoorlijk wat eisen voldoen. Wanneer de beveiligingsadviseur na controle beslist dat je woning aan de gestelde eisen voldoet. Kun je het politiekeurmerk krijgen.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 239