Wat voor alarmsysteem heb je nodig?

Ga je binnenkort verhuizen? Vergeet dan niet te denken aan je eigen veiligheid. Tegenwoordig zijn er allemaal verschillende soorten alarmsystemen, maar welke zijn nu echt belangrijk? En welke alarmsystemen zijn niet echt van noodzaak, maar wel handig om erbij te hebben? In dit artikel zal je de antwoorden vinden op deze vragen.

 

Rookmelders

In elk huis zijn rookmelders een must-have. De meeste doden en gewonden bij een brand vallen door het inademen van rook. Als je ’s avonds aan het slapen bent, dan is het reukzintuig uitgeschakeld. Hierdoor is het onmogelijk om wakker te worden van de geur van rook. Met de toevoeging van een rookmelder, wordt je ’s nachts wel wakker, wanneer de rookmelder afgaat. Tegenwoordig zijn er ook geavanceerde rookmelder die naast rook, ook koolstofmonoxide detecteren. Een rookmelder in huis is dus van levensbelang!

 

Beveiligingscamera

De beveiligingscamera is een van de meest populaire vormen van een alarmsysteem. Vrijwel elke onderneming heeft één of meerdere camera’s in en rond de zaak hangen. Toch zie je nog altijd niet veel beveiligingscamera’s in huizen, terwijl dit veel voordelen met zich mee brengt. Je weet altijd wat er in en rond het huis gebeurd. Mocht er bij jou in huis worden ingebroken of wordt een een poging gedaan om in te breken, dan heb je altijd beeldmateriaal beschikbaar.

 

Hierdoor wordt het voor de politie makkelijker om de dader te pakken. Daarnaast schrikt alleen het ophangen van beveiligingscamera’s dieven al af.

 

Draadloos of bekabeld?

Naast de verschillende vormen van alarmsystemen moet je jezelf ook bedenken of je graag een draadloos alarmsysteem of een bekabeld alarmsysteem zou willen. Beide kennen hun voor- en nadelen. Zo is een bekabeld alarmsysteem over het algemeen lager in prijs en heel erg betrouwbaar, maar het is lastig om een bekabeld alarmsysteem uit te breiden. Een draadloos alarmsysteem is makkelijker om uit te breiden en te bedienen met de mobiele telefoon, maar er zijn minder soorten modellen om uit te kiezen.

Als uitweg zijn er ook hybride alarmsystemen. Een hybride alarmsysteem is een combinatie van de draadloze en bekabelde alarmsystemen en brengt de voordelen van beide samen. Een hybride alarmsysteem is vaak deel duurder in prijs.

 

Zorg bij de aankoop van een nieuw huis dus voor je eigen veiligheid en schaf een goed alarmsysteem aan. Oriënteer je goed op de verschillende alarmsystemen en de prijzen zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

 

Stefan Veldman
Stefan Veldman
Artikelen: 13