Wat zijn de kosten voor een WA- verzekering?

Een autoverzekering is een ‘must have’ als je in bezit bent van een auto. Volgens de wet ben je namelijk verplicht om minimaal een WA- verzekering af te sluiten voor je auto. Met een WA- verzekering ben je slechts gedekt voor schade die je aanricht aan anderen en hun spullen. Wil je jezelf beter beschermen tegen financiële gevolgen bij schade? Dan is het mogelijk om te kiezen voor uitgebreidere dekkingen: WA- beperkt casco en allrisk.

Wat is een WA- verzekering precies?

Heb je een motor, scooter, snorfiets of auto? Dan moet je volgens de wet minimaal een WA- verzekering afsluiten voor je motorrijtuig. Een WA- verzekering afsluiten is mogelijk bij veel verzekeraars en kan tegenwoordig gemakkelijk online. Wil je weten wat de goedkoopste optie is voor jouw persoonlijke situatie? Dan kun je het beste gebruikmaken van een vergelijkingssite.

Is een WA- verzekering goedkoop?

autoverzekering afsluiten

De kosten van een WA- verzekering kunnen sterk variëren per verzekeraar. Een WA- verzekering is de minst uitgebreide dekking van een autoverzekering. Deze verzekering is met name geschikt voor oudere auto’s met een relatief lage waarde. Gemiddeld kun je rekenen op een bedrag van tussen de 40 en 80 euro per maand voor een WA- verzekering. Wat de kosten precies zullen zijn voor jou? Is sterk afhankelijk van onder andere je leeftijd, auto en schadevrije jaren.

Lees ook: Spaargeld nodig voor jouw huis? Zo spaar je sneller!

Biedt een WA- verzekering voldoende dekking voor mij?

In Nederland moet je minimaal een WA- verzekering afsluiten, wanneer je in het bezit bent van een auto. Dit is de goedkoopste verzekering die je kunt afsluiten voor je auto. Wanneer je een autoverzekering afsluit, is het van belang dat je autoverzekering goed aansluit bij de dagwaarde van je auto. Heb je een auto die ouder is dan 10 jaar? Dan is het aan te raden om een WA- verzekering af te sluiten. Heb je een auto die jonger is dan 10 jaar? Dan is het waarschijnlijk verstandig om te kiezen voor WA- beperkt casco en allrisk.

Hoe moet ik een WA- verzekering afsluiten?

De zoektocht naar een passende WA- verzekering kan lang lijken. Zo moet je veel informatie opzoeken en verschillende verzekeraars en dekkingen vergelijken om een weloverwogen beslissing te maken. Gelukkig voor jou, kan het vinden van een passende verzekering tegenwoordig gemakkelijk en snel online met behulp van een vergelijkingssite. Via deze vergelijkingssite kun je aan de hand van je eigen persoonlijke gegevens een goedkope verzekering vinden die goed aansluit bij je persoonlijke situatie.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 252