Zo bespaar je op je vaste lasten als je een auto hebt

Vaste lasten worden alsmaar duurder en het loon blijft zo goed als hetzelfde. Maar wat als je een manier ontdekt waardoor je toch wat kunt besparen op je vaste lasten? Door middel van het zorgvuldig en slim afsluiten van je autoverzekering kun je namelijk écht besparen op je vaste lasten zonder dat dit ten koste gaat van kwaliteit. In deze tekst ontdek je hoe je dat precies doet.

Kies de juiste dekking

De eerste stap die je moet doorlopen om te kunnen besparen op je autoverzekering is door na te gaan wat je nodig hebt. Een autoverzekering kun je namelijk zo uitgebreid maken als dat je zelf wilt. Hier betaal je echter wel meer voor. Toch zien we vaak voorkomen dat mensen hun auto verzekeren voor bepaalde dingen die eigenlijk overbodig zijn. Het is daarom belangrijk om na te gaan wat voor dekkingen en aanvullingen je echt nodig hebt voor je auto.

Lees ook: Een hypotheek afsluiten in 2024? Wat zijn de wijzigingen?

Om hier een globale richtlijn aan te verbinden, kun je het volgende aanhouden. Voor een auto die 12 jaar of ouder is, wordt aangeraden om enkel een WA-verzekering af te sluiten. Voor auto’s van 6 tot 12 jaar oud een WA+ verzekering en voor auto’s van 0 tot 6 jaar oud een allriskverzekering. Dit is dus een globale richtlijn. Kijk vooral naar de waarde van je auto op het moment dat je deze gaat verzekeren.

Vergelijk diverse verzekeringen

Vergelijk diverse  autoverzekeringen

Naast het feit dat je dus zeker na moet gaan wat voor aanvullingen je echt nodig hebt, is het vervolgens ook belangrijk om diverse verzekeraars met elkaar te vergelijken om de scherpste prijzen er tussenuit te vissen. Hoewel het niet enkel en alleen om de prijs gaat, is het toch een grote factor in je beslissing. Let bijvoorbeeld ook op reviews van eerdere gebruikers. Zo kun je een beeld krijgen van de verzekeraar en of deze eventueel bij jou zou passen. Een Univé autoverzekering komt hier vaak als beste uit de test. Dit komt doordat zij scherpe prijzen hanteren en een goede service bieden.

Lees ook: Hoe kun je het beste je spullen verzekeren?

Je premie vooraf bereken

Bij de meeste verzekeraars kun je je premie vooraf berekenen. Dit is erg belangrijk om te doen, zodat je precies weet wat jouw maandelijkse premie gaat zijn als je voor die verzekeraar zou kiezen. Of je nu dus op zoek bent naar een Toyota verzekering of een ander automerk, voor vrijwel elke auto kun je vooraf de premie berekenen.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 251