In 5 stappen genieten van openslaande tuindeuren

Ken je dat, wanneer de eerste zonnestralen van het jaar zich weer laten zien? Wanneer de kou zich heeft teruggetrokken en plaats heeft gemaakt voor groen. Je veegt de tuin, plant vrolijke bloemen en legt de kussentjes op de tuinstoelen. Heerlijk, dat gevoel van dat de lente is begonnen. En dan is het tijd voor een cappuccino. Terwijl je de melk aan het opschuimen bent, kijk je uit op een donkere kale muur die grenst aan je prachtige tuin.. Dat kan anders! Wij leggen je uit hoe je simpel en snel prachtige tuindeuren op maat bestelt, lekker op tijd voor de lente!

Stap 1: kunststof of hout

Bedenk eerst of je het liefst kunststof of houten tuindeuren op maat wil laten maken. Er zitten voordelen en nadelen aan beide opties. Kunststof is voordelig, onderhoudsarm en heeft goede isolatiewaarden. Hardhout is een natuurlijk materiaal, heeft een mooie authentieke uitstraling, is ook onderhoudsarm en heeft erg goede isolatiewaarden. Ook profiteer je bij hardhout van het voordeel dat je ze elke paar jaar kunt verven met een nieuwe frisse kleur. Bovendien is een onderdeel bij een houten tuindeur gemakkelijker te vervangen als dat nodig is.

Stap 2: kies voor nóg meer licht in huis

Na het kiezen van het materiaal, kun je gaan nadenken over zij- en bovenlichten. Dan hebben we het niet over lampen, maar over de ramen naast en boven je openslaande tuindeuren. Heb je daar ruimte voor in je nu nog kale muur? Dan is dit zeker het overwegen waard! Je creëert hiermee nóg meer licht in je woning.

Stap 3: dubbel of triple glas

openslaande tuindeuren

En dan natuurlijk het glas. Tuindeuren zijn namelijk geen tuindeuren als er geen glas in zit. Ga je voor dubbel of triple glas? Enkel glas noemen we niet eens, want dat is zó 1965 en dit verkopen de meeste bedrijven ook niet meer. De meesten kiezen voor dubbel glas, omdat dit zeer goed isoleert. Triple (hr+++) glas isoleert nog een stukje beter, maar is vooral nuttig in woningen die overal voorzien zijn van dit glastype. Als je dus in je hele woning dubbel (hr++) glas hebt, kies je ook voor je nieuwe tuindeuren het best voor dit glas.

Stap 4: inbrekers komen er mooi niet in

Let erop dat je tuindeuren op maat bestelt die voorzien zijn van het SKG-keurmerk. Dit betekent namelijk dat je openslaande tuindeuren inbraakwerend zijn. Bij Houtenkozijnonline.nl vind je alleen producten met dit keurmerk. Veiligheid voor alles!

Stap 5: je bent klaar om te bestellen! Maar wacht..

Oké, je bent er bijna. Je hoeft je openslaande tuindeuren alleen nog maar op maat te bestellen. Je hebt je portemonnee er misschien al bij gepakt, maar wacht even! Er bestaan namelijk subsidies waar je misschien voor in aanmerking komt. Je moet dan aan kunnen tonen dat je je woning gaat verduurzamen. Bekijk de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland om te ontdekken of jij in aanmerking komt voor een subsidie. Dat zou toch lekker zijn?

Meest gelezen:
Terrasoverkapping gezellig maken? Zó lukt het!
Dit zijn de zonweringtrends van het moment

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 249