Dit zijn de zonweringtrends van het moment

Met almaar heter wordende zomers is zonwering een onmisbaar onderdeel van je interieur en exterieur geworden. Door voor de juiste zonwering te kiezen bewijs je jezelf niet alleen een dienst op de warmste dagen van het jaar, maar voeg je ook een uniek statement piece toe aan je woning. Maar wat zijn de laatste ontwikkelingen op dit gebied en welke keuzes kan je maken? Enkele zonweringtrends van dit moment uitgelicht.

1. Trend: ga voor kleur

Zoveel mensen, zoveel wensen, zoveel soorten zonwering. Tegenwoordig heb je niet alleen meer de uitvalschermen, maar ook buitenjaloezieën, rolluiken, luifels en schuifhorren. Al deze soorten zonwering kunnen inmiddels ook op maat worden gemaakt. Maar als je zorgvuldig bezig bent geweest om je huis te personaliseren, wil je niet alleen dat je zonwering past maar ook dat het bij je past. En hoe doe je dat het beste? Door de juiste kleur te kiezen. Tegenwoordig hoeft dat zich niet te beperken tot wit, zwart, beige of taupe. Volgens de laatste trends laat je je zonwering meekleuren met je interieur. Dus hou je wel van een beetje knallen? Kies dan vooral voor een opvallender ontwerp.

2. Trend: ga voor smart

Zonwering op maat betekent ook zonwering die doet wat jij wil. Steeds meer soorten zonwering kunnen “smart” worden geleverd. Dit betekent niet alleen dat je ze automatisch kan bedienen, maar in sommige gevallen ook dat de zonwering “zelf” bedenkt wanneer hij naar beneden moet rollen, dat je timers kan instellen en energie bespaart. Voor zonwering anno 2022 ga je dus zeker voor slimme zonwering. Met je telefoon in de hand is jouw huis straks nooit meer te warm bij thuiskomst.

3. Trend: ga terug in de tijd

Mix and match is al jaren een trend voor moderne interieurs. Simpelweg komt het erop neer dat je het mooiste uit iedere tijd pakt en die items op een speelse manier met elkaar combineert. Een echte trend op het gebied van zonwering is daarom om niet altijd nog maar te kiezen voor de strakke, onopvallende modellen, maar juist te gaan voor de opvallende klassieke markiezen. Door te kiezen voor deze traditionele manier van zonwering kies je voor karakter aan je huis en voor gezelligheid en pas je automatisch wat kleur toe. Markiezen staan leuk bij jaren 30-woningen, maar ook zeker bij modernere woningen. Kies in dat geval voor strakkere witte of zwarte markiezen of ga juist helemaal all out met felle kleuren.

Beau Nanninga
Beau Nanninga

In samenwerking met verschillende experts in de bouw- en woonsector schrijft Beau artikelen vol tips, inspiratie en weetjes over diverse onderwerpen binnen het thema wonen.

Artikelen: 2