CV ketel vervangen: welke kies je?

Een zonneboiler op het dak, een warmtepomp aan de gevel en een douche wtw (warmte terug win systeem) in de badkamer. We proberen met z’n allen de energiekosten laag te houden en de natuur te sparen door  op een duurzame manier energie op te wekken. Het ene jaar wordt gezegd dat de open haard milieuvervuilend is en verboden zal gaan worden. Het andere jaar stoken we extra veel hout omdat het goedkoper is dan het gebruiken van de centrale verwarming. Al met al zou je bijna niet meer weten waar je aan toe bent. Toch is er een tip waar bijna niemand aan denkt, die ook goed is voor het milieu en je portemonnee. Je leest het hieronder.

Een nieuwe, energiezuinige CV ketel kopen

Je huis verwarmen is iets van alle tijden. Heel vroeger, in de tijd van de berenvellen en de pijl en boog, werd er in een grot een open vuur gemaakt. Toen er later woningen werden gebouwd, werd de potkachel ontwikkeld. Rondom de kachel was de centrale plaats waar het gezin met de voeten op de warme voetenstoof bij elkaar kwam. De cv ketel zoals we die nu kennen, vindt zijn oorsprong omstreeks 1831. In het begin zaten er nog heel wat haken en ogen aan dit apparaat en heel veilig was de ketel niet. De ketel heeft dan ook in de loop van de jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt om te komen tot de veilige ketel die het nu is. En juist die ontwikkeling maakt dat een Nefit cv ketel kopen een van de beste tips is om je huis te verduurzamen.

CV Ketel vervangen levert besparing op

verduurzamen - warmtepomp

Een cv ketel heeft een bepaalde levensduur. Vaak wordt gedacht ‘zolang die het doet, doet ie het’. En natuurlijk zit daar een kern van waarheid in. Wat echter over het hoofd gezien wordt, is dat de cv ketels van tegenwoordig nog energiezuiniger zijn geworden. Dat betekent een besparing op de kosten van energie. De kosten voor het kopen van een ketel is bovendien een schijntje in vergelijking met de aanschaf van bijvoorbeeld een warmtepomp of zonnecollectoren. Via de webwinkel kunnen ze goedkoop online gekocht worden. Ingewikkelder dan dit wordt het dan ook niet.

Wat doet de politiek?

Net als de onzekerheid over een eventueel verbod op de open haard, is ook de cv ketel een onderwerp van gesprek in politiek Den Haag geweest. Vooralsnog is gebleken dat het verbieden van de originele cv ketel niet haalbaar is. Wat de toekomst brengt is niet geheel duidelijk. Je cv ketel vervangen doe je eens in de zoveel jaar en de regelgeving verandert ook nogal eens. Gelukkig kun je je bij de specialist goed laten informeren over de mogelijkheden. Ik adviseer je dan ook zeker om dat te doen. Dan zit jij er de komende jaren weer warmpjes bij!

Vind hier alle artikel over verduurzamen van je woning

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 204