Stijgende kosten? Tijd voor verduurzaming!

Het zal je niet ontgaan zijn dat de prijzen de afgelopen maanden sterk zijn gestegen. Voor sommigen zijn de energiekosten verzesvoudigd. Op de lange termijn kan dit erg duur uitpakken en je kunt dus overwegen of je je huis misschien niet beter nu al kunt gaan verduurzamen? Door je huis te verduurzamen zullen je maandelijkse kosten omlaag gaan en de waarde van je woning omhoog. Er zijn veel maatregelen die je kunt treffen om je huis te verduurzamen. Een aantal toegankelijke mogelijkheden leggen we hier aan je uit.

Isolatie

Isolatie zorgt ervoor dat de binnentemperatuur minimaal beïnvloed wordt door de buitentemperatuur. Dit is zeer belangrijk in de zomer en winter. Je kunt namelijk in de winter veel warmte verliezen door slechte isolatie waardoor je meer energie kwijt bent aan het warm houden van je woning. Je kunt isoleren door naden en kieren te dichten en ramen van enkel glas te vervangen door dubbel glas. Daarnaast kun je ook de muren aanpakken. Een spouwmuur is binnen een dag geïsoleerd en heb je in een jaar of 3 terug verdiend.

Zonne-energie

huis verduurzamen?

Voor niets gaat de zon op, maar zonnepanelen zijn een hele investering. Toch zie je ze steeds vaker. Dat komt omdat dit een goede investering is die ook ondersteund wordt door verschillende gemeentes. Met zonnepanelen bespaar je al snel meer dan 500 euro per maand aan energie kosten. De verwachting is dat de besparing met de stijgende prijzen nog groter zal worden. Bovendien kunnen zonnepanelen tegenwoordig wel 30 jaar mee. Daarnaast stijgt de waarde van je huis wanneer je zonnepanelen op je dak hebt en maak je je huis aantrekkelijker voor eventuele kopers.

Nieuwe verwarming

Heb je oude verwarming in je huis? Dan is het allicht goed om je te oriënteren op nieuwe radiatoren. Nieuwe radiatoren zijn namelijk een stuk zuiniger en efficiënter. Voor scherp geprijsde radiatoren raad ik je aan om eens op www.radiatoraanbiedingen.nl te kijken. Met een goede aanbieding kun je deze winter al beginnen met geld besparen, je hebt je investering binnen enkele jaren al terugverdiend.

Maatregel kiezen?

Kun je momenteel niet alle maatregelen toepassen? Het verstandig om een van de benoemde opties te kiezen. Alle kleine beetjes helpen! Je kunt het beste je keuze baseren op de besparing. Reken uit waar je het meeste op kunt besparen en vergelijk dit met de investering die je moet doen om de maatregel uit te voeren.

Alles over je huis verduurzamen

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 255