Subtiel je woonkamer kleurrijker maken

Je woonkamer is een belangrijke ruimte in huis. Het is namelijk de eerste kamer waarin je tot rust kan komen in huis, maar het is ook de eerste kamer waar gasten een beter zicht krijgen van je huis. Maar als je woonkamer er niet uitnodigend uitziet dan is het misschien tijd om je woonkamer een andere look te geven en vaak kan je dit het beste doen door je woonkamer wat kleurrijker te maken! Daarom lees je in dit artikel hoe je dat het beste kan doen.

Geef wat flair aan de bank

Het beste wat je kan doen om je woonkamer wat uitnodigender te maken met kleur is door een binnenkussen op de bank te plaatsen. Maar twee binnenkussens zijn natuurlijk beter dan één! Als je een leuke kleur of motief als kussenhoes neemt dan kan je kamer al zeker veranderen en er beter uit gaan zien. Let wel op dat je kussenhoezen neemt die matchen met je interieurstijl. Zo zullen roze kussens niet heel mooi staan als je interieur in een industriële stijl is ingericht. In dit soort gevallen is het beter om bij je interieurstijl te blijven, maar om toch wat kleur toe te voegen kan je kiezen voor wat koudere kleuren als blauw, groen en paars. Deze kleuren zijn vaker te vinden in het industriële interieur. Voor de echte waaghalzen is ook rood en geel een optie. Let wel op dat je de kussenhoezen kiest die ook matchen met de andere kleuren.

Vergeet de vloer niet

huis inrichten

Het stopt niet bij binnenkussens. Het is niet alleen mogelijk om binnenkussens te halen voor de bank maar ook een mooi tapijt voor de vloer! Een tapijt kan een mooi contrast vormen tussen de meubels en de vloer en breekt vaak een ruimte op.  Er zijn verschillende soorten tapijten waaruit je kan kiezen. Allereerst kies je tussen een hoogpolig of laagpolig tapijt. Het verschil tussen deze twee is de lengte van de haren van het tapijt. Verder kies je ook een vorm uit van het tapijt. Een ronde vorm is handig voor het opbreken van ruimtes als veel meubels vierkant zijn. Natuurlijk is het tegengestelde waar als veel meubels vierkant zijn. Een rond tapijt is dan juist mooi om de ruimte op te fleuren. Net zoals bij de binnenkussens is het belangrijk dat je tapijt matcht met de kleuren in je interieur. Let hier daarom op! Een pop of color is niet erg, zorg alleen dat het bij je interieurstijl past!

Veel gelezen:
Verduurzamen en verbouwen van je huis

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 122