De industriële look; de drie musthaves

Er zijn van die woontrends die eigenlijk nooit meer weggaan, de industriële look is hier een voorbeeld van. Enkele jaren geleden deed deze trend zijn intrede en sindsdien is hij niet meer weg te denken. Voorheen werden oude panden weer helemaal glimmend opgeleverd na een verbouwing, maar sinds het begin van deze eeuw mag het allemaal wat robuuster en ruiger. Oude gebouwen mogen karakteristiek blijven en ruwe producten blijven aanwezig. Dat deze trend niet meer alleen voor oude gebouwen is, zien wij in vele woonmagazines terug. Ook in nieuwbouwhuizen heeft deze trend zijn intrede gedaan. Vind jij de industriële look ook zo gaaf? Dan hier de drie musthaves op een rij.

Buizen

Misschien wel het meest typerende van de industriële look is het gebruik van de steigerbuis. Het geeft meteen de uitstraling die je wilt wanneer je voor de industriële look gaat. Naast dat het helemaal trendy is, is het ook nog eens heel praktisch, stevig en onderhoudsarm. Je kunt er door het gebruik van een handig systeem -inclusief de juiste buiskoppeling– van maken wat je wilt. Van tafels tot kasten. Kijk ook eens naar de matzwarte variant. Helemaal volgens de laatste trend.

Ruw hout

Binnen de industriële look ga je niet voor netjes, gepolijst hout maar juist voor ruw en onbewerkt. Wederom een eenvoudige tool om in huis te hebben én te houden, want een krasje hier of daar maakt niet veel uit. Ook ideaal om deze producten te gebruiken wanneer er veelvuldig kinderen en/of huisdieren aanwezig zijn. Let er wel op dat onbewerkt heel onbewerkt klinkt, maar dat dit niet helemaal de werkelijkheid is. Om te voorkomen dat je houtrot krijgt of ongedierte, is het wel goed om het hout een behandeling te geven zoals beitsen. Daarmee conserveer je het hout voor langere tijd.

(Nep)leer, jute, dierenvellen

stalen binnendeur

Met de industriële look ga je terug naar de basis en pure producten. Daarom geen keurig satijn of stijlvol linnen, maar juist zeer ruwe stoffen die tegen een stootje kunnen. Een grof leren bank met een mooi dierenvel ervoor, dat is wat de industriële stijl kenmerkt. In het kader van duurzaamheid raden wij hier wel aan om voor de imitatie varianten te gaan.

De industriële stijl ademt een robuuste stoerheid uit, die je op uiteenlopende wijze kunt inzetten. Van subtiel tot allesoverheersend. Hierbij is aan te raden ook de buitenkant van je woning en de bouw van je huis te betrekken. Een énorm industrieel interieur in een Vinex-woning kan wat gekunsteld ogen, maar door bijvoorbeeld zwarte steigerbuizen te gebruiken kan dit juist weer heel stijlvol zijn. Met de keuze voor deze trend weet je in ieder geval dat je de komende jaren nog goed zit, want de kans dat deze trend binnenkort uit onze huizen verdwijnt schatten wij zeer klein in. Wij zijn in ieder geval dol op de industriële look!

Ook interessant om te lezen:
Zo kies jij de perfecte vloer, 3 stappen!

Vincent Mossel
Vincent Mossel

Vincent is een veelzijdige schrijver met een passie voor creativiteit. Of het nu gaat om het schrijven van een geweldige speech, het bedenken van pakkende reclameslogans, of het schrijven van boeiende artikelen over wonen, hij voelt zich in zijn element als hij zijn creativiteit kan uiten. Op Huislijn deelt hij diverse interessante artikelen, variërend van de nieuwste woontrends tot designlampen en de ideale vloer. Veel lees plezier!

Artikelen: 38