Snel en voordelig een nieuwe vloer leggen

De ene vloer is de andere niet. Zoek jij een betaalbare vloer die je snel en eenvoudig zelf kunt leggen of wil je juist iets bijzonders en hierbij een vakman inschakelen? Gelukkig zijn er diverse mooie vloeren verkrijgbaar die gemakkelijk door de handige doe-het-zelver te plaatsen zijn. Heb je geen tijd of besteed je de klus liever uit? Dan helpt de professionele vloerenlegger je graag uit de brand.

Zelf laminaat plaatsen

Laminaat is een populaire en voordelige oplossing als je een nieuwe vloer wenst. Quick-Step laminaat is ideaal als je de vloer zelf wilt leggen. Dit product is laag geprijsd en heeft een uitstekende kwaliteit. Het laminaat is gemakkelijk in onder meer woonkamers, slaapkamers en keukens te leggen. Er zijn zelfs varianten die voor een vloer in de badkamer te gebruiken zijn. Het materiaal heeft een lange levensduur, een lange garantietermijn en veel mogelijkheden. Zo leg je er eenvoudig een luxe Hongaarse punt vloer mee. Je hebt ook nog eens keus uit vele kleuren, verschillende patronen en diverse formaten. Hoe ga je te werk? Een overzicht van te volgen stappen:

  1. Ondergrond voorbereiden: zorg dat deze schoon, vlak en stabiel is;
  2. Juiste ondervloer kiezen: voor je wooncomfort en een zo mooi mogelijke vloer is het fijn als deze vochtwerend, egaliserend, geluidsdempend en isolerend is;
  3. Bereid je goed voor: zorg dat je al het benodigde gereedschap in huis hebt en schaf de juiste hoeveelheid ondervloer, laminaat en plinten aan;
  4. Ondervloer plaatsen: leg lange stroken neer, zorg dat deze zo dicht mogelijk langs de muur komen te liggen en plak de stroken met dampdichte tape aan elkaar;
  5. Bepaal de legrichting van de laminaatvloer en het aantal volle planken per rij;
  6. Kies per rij de te leggen planken uit en voorkom hiermee dat identieke patronen te dicht bij elkaar komen te liggen;
  7. Begin te leggen langs een muur en werk vanaf daar de kamer in;
  8. Zaag per rij de ontbrekende stukken laminaat op maat en maak zo steeds eerst een rij af voordat je de volgende rij met planken legt;
  9. Werk de randen langs de wanden af met bijpassende plinten of afwerkingsprofielen.
knus interieur

Vloer laten plaatsen door een vakman

Het zelf leggen van laminaat dat bestaat uit rechte planken is goed te doen. Als je handig bent, zal ook het plaatsen van een Hongaarse punt vloer je wel lukken. Dit is een fraai alternatief als je graag eens wat anders wilt en je interieur een luxe uitstraling wilt geven. Wil je graag vertrouwen op een perfect resultaat en wens je garantie op de plaatsing? Schakel dan een gekwalificeerde vloerenlegger in. Dit is een expert die alle benodigde kennis, kunde en ervaring in huis heeft om jou de vloer van je dromen te bezorgen. Bij deze professional krijg je advies over de juiste legrichting en de mogelijkheden qua afwerking. De vakman weet bovendien precies hoe je een ingewikkelde klus zoals het bekleden van een trap aanpakt. Daarnaast ontvang je in de meeste gevallen garantie op de installatie.

Veel gelezen:
Trends in mode en wonen combineren!
Spouwmuurisolatie of helemaal geen isolatie?

Marcel Hiemstra
Marcel Hiemstra
Artikelen: 89