Kijk eens naast het gordijn

Er zijn tegenwoordig nogal wat opties qua raambekleding, naast de standaard gordijnen. Van jaloezieën -vroeger ook wel Luxaflex genoemd- tot shutters. Maar we kunnen ons voorstellen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom zetten wij een aantal raamdecoraties op een rij die op dit moment helemaal de trend zijn.

Geen jaloezie nodig

De jaloezieën van vroeger werden vaak geassocieerd met saaie, grijze kantoren. Heel logisch, want ze zagen er soms ook stoffig en saai uit. Vaak in een grijzige kleur en voorzien van een laagje stof. Toch blijkt het systeem van de jaloezie tijdloos. Ze zijn tegenwoordig dan ook in een vernieuwend jasje gestoken, zo zijn er bijvoorbeeld de houten jaloezieen. Ontzettend stijlvol en in allerlei opties verkrijgbaar, van heel breed tot zeer smal en in diverse soorten hout. Ook de varianten van kunststof zijn er tegenwoordig nog, maar dan in allerlei kleuren en maten. Veel hipper dan dat we ons vroeger konden voorstellen.

houten jaloezieen

Opgevouwen gordijn

Het normale gordijn en het rolgordijn kennen we al decennia, maar sinds een aantal jaar zijn daar vouwgordijnen aan toegevoegd. Een zeer stijlvol gordijn wat inmiddels behoorlijk is doorontwikkeld. Verkrijgbaar in verschillende varianten en kleuren, maar ook bijna iedere stof is tegenwoordig geschikt om er een gevouwen variant van te maken. Van hippe printjes tot stijlvol effen, alles is mogelijk.

Shut up

Nog een nieuwe trend, die wel wat lijkt op de jaloezie is de shutter. Dit zijn een soort van luiken die je voor de ramen kunt plaatsen van hout en die je kunt sluiten om écht de boel af te schermen. Onwijs stijlvol en gaaf, maar wel kostbaar. Toch vinden wij het de investering meer dan waard, het gaat namelijk ook jaren mee.

Veel gelezen:
Hoe zie je dat je dak aan vervanging toe is?

Rol het op

We noemden ze eerder al even, maar ook de rolgordijnen zijn er nog steeds. Ze hebben inmiddels wel een behoorlijke transformatie doorstaan, ze zijn er in de meest uiteenlopende soorten en maten. Van een duo-soort tot doorschijnend, en van een screen tot verduisterend. Alle kleuren en materialen zien wij voorbij komen en ze passen in ieder interieur.

Ook de combinatie van diverse soorten raambekleding zien wij veel terug, van rolgordijnen met normale gordijnen. Ook shutters stralen vaak meer warmte uit wanneer ze gecombineerd worden met overgordijnen. Wees creatief en laat je adviseren door mensen die jarenlange ervaring hebben met dit onderdeel van woninginrichting. Niet alleen de kant van styling is hier namelijk belangrijk bij, ook de praktische kant. Het is namelijk nogal een klus om de juiste(!) formaten en afmetingen te noteren. Wanneer dit fout gaat kan het een dure aangelegenheid worden.

Raambekleding is bepalend

raamdecoratie trends

Raambekleding is misschien wel één van de meest bepalende facetten in het interieur. Het is een investering van jaren. Het is daarom aan te raden hier goed over na te denken en advies in te winnen waar nodig. Denk vooral ook buiten de normale kaders en zie het als een werkelijke investering in je interieur. De kosten gaan zich uiteindelijk méér dan uitbetalen in de vorm van een enorm stijlvol interieur!

Vincent Mossel
Vincent Mossel

Vincent is een veelzijdige schrijver met een passie voor creativiteit. Of het nu gaat om het schrijven van een geweldige speech, het bedenken van pakkende reclameslogans, of het schrijven van boeiende artikelen over wonen, hij voelt zich in zijn element als hij zijn creativiteit kan uiten. Op Huislijn deelt hij diverse interessante artikelen, variërend van de nieuwste woontrends tot designlampen en de ideale vloer. Veel lees plezier!

Artikelen: 38