Ongedierte… Welke maatregelen kun je treffen?

Het bestrijden van ongedierte is vaak niet eenvoudig! Een van de belangrijkste redenen hiervoor is de hoge voortplantingssnelheid van de verschillende ongediertesoorten. Wist je dat een koppeltje muizen al snel voor een familie van enkele tientallen muizen kan zorgen? Reden genoeg om ze in een vroeg stadium aan te pakken! Nog beter is het voorkomen van ongedierte in huis. In dit artikel geven we een aantal handige tips, die je helpen om ze buiten de deur te houden.

Denk bij ongedierte niet alleen aan muizen, mieren en wespen. Ook de bedwants, vlooien en bijvoorbeeld zilvervisjes kunnen voor de nodige overlast zorgen. Wist je dat de bedwants voor een vervelende jeuk en rode uitslag zorgt?

Houd je woning schoon om ongedierte tegen te gaan

Om de kans op ongedierte in huis sterk te verkleinen, is het allereerst belangrijk om je woning schoon te houden. Zorg dat afval netjes in de afvalbak terechtkomt en deze regelmatig geleegd wordt. Daarbij is het raadzaam om de woning regelmatig te zuigen, om kruimels op de grond tegen te gaan. Een paar kruimels kunnen al voldoende voedingsstoffen aan muizen bieden om in leven te blijven. Het voorkomen van vlooien en bedwantsen doe je door het beddengoed regelmatig op minimaal 60 graden Celsius te wassen. Ze worden hierbij namelijk direct gedood.

Verpak etenswaren in kunststof bakjes

Probeer je woning zo onaantrekkelijk mogelijk te maken voor het ongedierte. Dit doe je bijvoorbeeld door etenswaren in kunststof bakjes te verpakken. Op deze manier heb je geen last van ongedierte wat een kartonnen verpakking open kan knagen. Onder meer muizen en papiervisjes kunnen voor een dergelijke schade aan verpakkingen zorgen! Eenmaal bij de etenswaren zorgen ze voor de verspreiding van bacteriën, waardoor het eten kan worden weggegooid om je weerstand niet te verslechteren.

Inspiratie nodig…? Op Huislijn.nl vind je allerlei leuke blogs over wonen

Schakel professionele hulp in

Mocht je onverhoopt toch te maken krijgen met ongedierte in huis, dan is het raadzaam om professionele hulp in te schakelen. Er zijn verschillende organisaties, die hulp bieden bij de bestrijding van een plaag van verschillende soorten. Door voor de hulp van een dergelijke organisatie te kiezen, ben je ervan verzekerd dat ze op professionele wijze wordt bestreden. Wel zo’n fijne gedachte! Zelf chemische bestrijdingsmiddelen inzetten wordt afgeraden. Mogelijk komen je kinderen of huisdieren met de bestrijdingsmiddelen in aanraking, met alle risico’s van dien. Professionele ongediertebestrijders maken normaliter gebruik van warmte en kou om het ongedierte tegen te gaan.

Bron: Debestrijdingsbrigade.nl

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 122