Zo maak je een fijne ruimte van het toilet

Heb je je woning verbouwd en is het toilet de enige ruimte die je overgeslagen hebt? Dan is het nu tijd om je toilet onder handen te nemen! In dit artikel delen we alles over verschillende soorten tegels, een trendy toiletpot en leuke accessoires. Lees dus gauw verder en ontdek hoe je meer sfeer in je toilet creëert.

Mix verschillende soorten tegels

Veel mensen kiezen voor veilige, neutrale kleuren in het toilet. Je kunt echter een hele leuke sfeer creëren wanneer je gebruikmaakt van verschillende soorten tegels en kleuren. Denk hierbij aan een zwart toilet met een gouden hexagon wandtegel of een mediterrane stijl met een blauwe mozaïek muur. Je zult zien dat een accentmuur functioneert als echte blikvanger en bijdraagt aan een prachtige sfeer.

Combineer niet meer dan drie verschillende soorten tegels. Een toilet is een kleine ruimte en wanneer er te veel verschillende kleuren te zien zijn, oogt het erg druk.

Ga voor een trendy toiletpot

De tijd waarin alle toiletpotten er hetzelfde uitzagen is allang voorbij. Er is een enorm aanbod aan verschillende soorten toiletten beschikbaar. Zo kun je kiezen voor een staand toilet of een hangtoilet. Een hangtoilet ziet er modern uit en is beschikbaar in verschillende stijlen. Zo zijn er hangtoiletten met ronde of hoekige vormen in een breed scala aan kleuren. Denk hierbij aan een matzwart toilet, een grijs toilet of een groen toilet.

Heeft je huidige toiletruimte een staand toilet en wil je nu liever een hangtoilet? Houdt er dan rekening mee dat de afvoer van de vloer naar de muur achter het toilet verplaatst moet worden.

trendy toiletpot

Kies een mooie fontein met fonteinkast

Een toilet is een van de kleinste ruimtes in huis. En kleine ruimtes stop je liever niet vol met troep. Kies daarom een mooie wastafel met fonteinkast, die past bij de stijl van je toilet. Een fonteinkast werkt alle leidingen netjes weg. Daarnaast kun je er gastendoekjes, luchtverfrissers en toiletrollen in kwijt. Met paar simpele ingrepen kan je je toilet al opknappen.

Fonteinen zijn beschikbaar in verschillende kleuren en materialen. Denk hierbij aan materialen zoals marmer, natuursteen en keramiek.

Maak gebruik van trendy accessoires

Met simpele accessoires kun je veel sfeer creëren. Maak een mooie nis in het toilet en kies voor accessoires die bij de stijl van de ruimte passen. Heb je een industrieel toilet? Kies dan voor enkele industriële accessoires. Wie gaat voor een Scandinavische stijl, creëert sfeer met houten accessoires. Maak de sfeer vervolgens compleet met een mooie plant of geurstokjes.

Beperk de hoeveelheid accessoires. Te veel accessoires zorgt ervoor dat het eruit ziet als rommel. En dat is nu net wat we willen voorkomen in een sfeervolle ruimte.

Ook leuk om te lezen:
Een interessant artikel over: Je eerste huis kopen

Julia Van der Klavers
Julia Van der Klavers
Artikelen: 60