Inrichting

4 tips om je woonkamer gezellig in te richten!

Als je pas bent verhuisd, wil je het natuurlijk zo snel mogelijk gezellig hebben in je nieuwe huis. Het is prettig als je je hele huis meteen nieuw kunt inrichten met allemaal leuke nieuwe meubels of mooie nieuwe decoraties. Maar ook als je een beperkt budget hebt, een huis kopen en verhuizen is al duur genoeg, kun je je woonkamer supergezellig maken.

Deze 4 tips helpen je om je woonkamer gezellig in te richten!

 

Tip 1: Wanden en plafond

Ongeacht hoe leuk je de kamer decoreert en versiert, als de kalk van je plafond valt en er gaten in de muur zitten krijg je het nooit écht gezellig. Maak dus het plafond netjes en behang of schilder je muren. Overweeg ook om kleuren te gebruiken om alvast wat gezelligheid in de kamer te brengen! Het is tegenwoordig helemaal in de mode om één of twee wanden in een kleur te schilderen en de andere wanden wit te laten.

 

Tip 2: Een mooie vloer

Een woonkamer is niet erg gezellig als je een oude, versleten of kale vloer hebt. Vaak leg je als er sprake is van slijtage een nieuwe vloer in de woonkamer, maar als je weinig geld hebt kun je het ook anders oplossen. Zo kunnen houten vloeren vaak nog keurig worden opgeknapt of kun je slijtageplekken in laminaat afdekken met een mooi vloerkleed. Alles een keer goed dweilen en in de was zetten helpt ook om de woonkamer al een stuk mooier en gezelliger te maken.

 

Tip 3: Gezellige meubels

Niet alle meubels zijn even gezellig. Meubels die kaal of lelijk zijn geworden stralen maar weinig gezelligheid uit. Je hebt dan twee keuzes: nieuwe meubels kopen of de oude meubels opknappen. Hou er wel rekening mee dat het gezelliger maken van je oude meubels vaak ook geld kost – soms nog meer dan het kopen van nieuwe meubels!

 

Tip 4: Mooie decoraties

Uiteindelijk zijn het decoraties en woonaccessoires die de kamer écht de finishing touch geven. Kaarsen in pastelkleuren, zachte kleedjes en kussens, een mooie plaid of wat gezellige planten kunnen al enorme invloed hebben op de sfeer in de woonkamer. Wees creatief bij het zoeken van gezellige decoraties en zoek in grote webshops als Houss.nl of Sweetlivingshop.nl. Beiden zijn grote online woonwinkels met een enorme collectie aan decoraties die je woonkamer gezelliger maken.

Je kunt je woonkamer op heel veel verschillende manieren gezellig maken. Daarvoor hoef je lang niet altijd veel geld uit te geven. Vaak is het aanschaffen van mooie decoraties en het creatief inrichten van de woonkamer al voldoende om er een heel andere sfeer te creëren. Maak van jouw woonkamer de ideale plek om te kletsen met vrienden, voor de TV te hangen of comfortabel en gezellig een boek te lezen!

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Judith Mohlmann
Load More In Inrichting

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Haal meer groen in huis met deze tips

Op dit moment zijn planten populairder dan ooit! ...

Over Huislijn.nl

Werkt met 2.500 makelaars samen
Toont actueel en up to date woonaanbod
Meer dan 100.000 unieke huizen
1 miljoen bezoeken per maand

Start nu met zoeken

Huislijn op Facebook

Vind jouw huis op Huislijn.nl