Trends op het gebied van verlichting voor 2022

Wil jij je huis ook een make-over geven volgens de laatste trends? De interieurtrends van 2022 bevatten veel warme kleuren, zacht materiaal en ronde vormen. Denk maar bijvoorbeeld aan de retrostijl uit de jaren ’70. Verder is de minimalistische en Scandinavische stijl nog steeds populair. Een goede manier om je interieur van een nieuwe stijl te voorzien, is door de verlichting aan te passen.

Geeft een persoonlijke sfeer

Het interieur is vaak een weerspiegeling van je persoonlijkheid en daarom is het een kwestie van smaak. Wil je meer sfeer in huis brengen, dan is de toevoeging van een warm accent in de vorm van verlichting een goed idee. Warme tinten zoals terracotta-rood en mosgroen worden dan ook extra geaccentueerd dankzij de juiste verlichting. Tegenwoordig komen led lampen ook in een mooi design en warm licht. Combineer dit bijvoorbeeld met gouden accenten in je interieur voor een extra warm effect. Door een dimmer te installeren, kun je de lichtsterkte op ieder moment aanpassen. Tijdens het diner kun je dan het licht feller zetten en tijdens het tv kijken weer iets zachter.

Meer licht in een donker interieur

Donkere tinten zijn kenmerkend voor een modern interieur. Heb je een donker interieur met veel grijs en zwart? Dan geven led spots de nodige verlichting in huis. Kies bijvoorbeeld voor een zwarte rail met daarin meerdere led spots voor aan het plafond. Of wat dacht je ven een armatuur met diverse lampen voor een speels effect? Led spots kun je ook gebruiken om bepaalde hoeken of delen van de kamer extra in de spotlights te zetten, letterlijk en figuurlijk. Denk bijvoorbeeld aan het highlighten van een mooi schilderij of een bepaald kunstwerk. Ook kun je een donkere muur wat meer oplichten door er een mooie led spot naast te installeren.

Zelf lichtsterkte en lichtwarmte kiezen

Trends op het gebied van verlichting

Met led spots kun je veel kanten op. Zo kun je de lichtsterkte en lichtwarmte aanpassen op jouw eigen smaak en is er dus voor ieder huis eigenlijk wel een geschikte led spot te vinden. Ook door het dimmen van led spots kun je veel variëren. Zoek je mooie led verlichting boven de eettafel, dan kun je bijvoorbeeld voor dimtone led lampen kiezen. Met deze led spots kies je zelf de lichtsterkte en lichtwarmte, zodat je tijdens het diner een warm en zacht licht hebt en kun je het tijdens het werken aan de keukentafel weer wat feller zetten. Kies voor inbouwspots als je de led lampjes netjes weg wilt werken in het interieur.

Meer energie besparen in 2022

Led lampjes zijn niet alleen een geweldige toevoeging voor in je interieur, maar ook beter voor het milieu (vergeleken met andere lampjes). Led spots zijn namelijk soms wel 90% energiezuiniger dan normale gloeilampen. De gemiddelde led spot heeft daarnaast zo’n 30.000 branduren, dus ze gaan ook nog eens erg lang mee. Je hoeft ze dus niet gauw te vervangen, waardoor je ook minder afval creëert. Kies dus vandaag nog voor led spots en profiteer nog jaren van duurzame en sfeervolle verlichting in huis!

Julia Van der Klavers
Julia Van der Klavers
Artikelen: 60