De zoektocht naar de ideale eettafel

Okay, eerlijk is eerlijk. Het start allemaal best onschuldig. Misschien ken je het wel. Het begint met een beetje schuiven met de meubels. De eettafel die op een andere plek wordt gezet. Een nieuwe plant erin, dat lelijke kastje eruit. Op een gegeven moment past niets meer bij elkaar, is de samenhang volledig verdwenen en is de indeling zo onlogisch als het maar zijn kan.

 

Uit ervaring kan ik je vertellen dat dit het perfecte moment is om de gehele inrichting en indeling eens goed onder de loep te nemen. Voordat het nog erger wordt! Meestal helpt het om weer terug naar de basis te gaan, een hele stapel woonmagazines door te spitten en de woonprogramma’s op tv te bestuderen. Met die inspiratie kom je waarschijnlijk al een heel eind.

 

Keuze te over in eettafelland

De eerste keer dat onze woonkamer volledig op zijn kop werd gezet, kwam door de wens van een andere zithoek. De laatste keer begon vorige week. De aanleiding daarvan is dat we een nieuwe eettafel willen. Jarenlang hebben we een rechthoekig model gehad. Die past mooi bij de vorm van de kamer: tuingericht, type doorzon en met een grote raampartij.

 

Toen we een weekendje weg waren, kwamen we er tijdens ons verblijf in het recreatiehuisje achter dat een ronde tafel ook heel leuk is. Normaal gesproken zitten we tegenover elkaar: ouders aan de ene kant en de kinderen aan de andere. Dat is er ooit zo ingeslopen en inmiddels is iedereen op zijn eigen plekje gesteld. Met een ronde tafel is er letterlijk geen begin en eind en is de volgorde maakt dan niet zo uit. En dat heeft ook wel iets gezelligs.

 

Stof om over na te denken dus! Eerst een keuze maken of het een ronde, rechthoekige of vierkante variant gaat worden. De wereld van eettafels is best groot! We zoeken nog maar even verder.

 

Bijpassende stoelen

En dan heb ik het nog niet eens over de stoelen die er om de tafel heen komen te staan. De juiste hoogte vinden is één ding. Als je je klein wilt voelen, moet je aan een tafel gaan zitten waar de stoelen net te laag zijn. Je voelt je gegarandeerd jaren jonger doordat je armen net niet goed bij het bord kunnen. Het bepalen van de juiste zithoogte is dan ook erg belangrijk en onlosmakelijk verbonden met de keuze van je tafel.designstoel

 

Het zitcomfort van de stoel is een tweede. Er iets niet zo gezellig als lange avonden dineren en kletsen. Dat de stoel lekker zit, is daarbij van belang. Als laatste in het rijtje, is er de keuze tussen de diverse kleuren en stoffen. Kunststof en leer daarbij inbegrepen. Voor mij is die keuze overigens niet zo moeilijk. Ik kies steevast voor leren eetkamerstoelen. Tijdloos, neutraal en makkelijk schoon te houden. Echt iets voor mij.

 

En jij? Waar ga jij voor?

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207