De visgraat vloer: 4 voordelen van deze populaire ondergrond

Als jij voor het besluit staat een nieuwe vloer te nemen, dan is het aan te raden een beetje met de tijd mee te gaan. Tenzij je natuurlijk het liefst lekker in het verleden wil blijven hangen. Een vloer gaat lang mee, waardoor je hoe dan ook zeker van je keuze moet zijn. Net als talloze andere situaties, heeft ook de vloer zich de laatste jaren flink doorontwikkeld. Oude patronen zijn weer in, er zijn nieuwe soorten vloeren op de markt en bijvoorbeeld vloerbedekking is iets wat eigenlijk niet meer kan. Om jou enigszins te helpen met het maken van een keuze voor een nieuwe vloer vertellen wij meer over één specifieke: de visgraat vloer. Dit is misschien wel de populairste vloer van het moment.

1. Visgraten vloer

Zonder twijfel is de visgraat vloer tegenwoordig een van de populairste vloeren die er is. Waar je ook kijkt, bij vrienden thuis of op tv, overal zie je ze voorbij komen. En dat is natuurlijk niet zonder reden. Deze vloer geeft namelijk een hoop extra sfeer en ruimte in huis. Het is natuurlijk ook niet voor niets dat deze soort vloeren veelal in paleizen en kastelen te zien waren. Hoe bedoel je chique!? Dit maakt de vloer ook direct tijdloos, aangezien ze jarenlang meegaan en het lijkt of ze altijd wel hip en modern blijven. 

2. Geschikt voor vloerverwarming

Ken je dat gevoel dat je in de winter ‘s ochtends beneden komt en dat je direct koude voeten hebt? Een vreselijk begin van de dag. Het voordeel van een visgraat vloer is dat deze erg geschikt voor vloerverwarming is. Het materiaal gaat goed op een verwarming, waardoor het altijd zorgt voor een aangename temperatuur. Heerlijk beneden komen dus in de frisse wintermaanden.

soorten vloeren

3. Voor in elke ruimte

Het aanleggen van een visgraat vloer is mogelijk in elke ruimte van het huis. Je kunt het zo snijden en plaatsen, zodat het in elke hoek van de kamer goed uitkomt. Daarnaast is het gewoon prettig om gewoon één keuze te maken en hier je hele huis mee te ‘versieren’. Dit scheelt je een hoop gedoe en geregel. Oké, behalve de badkamer dan.

4. Verschillende mogelijkheden

Het laatste voordeel wat we benoemen is het feit dat een visgraat vloer in allerlei materialen, formaten en kleuren verkrijgbaar is. Wat te denken van een visgraat vloer van kurk? Je kunt zelfs kiezen welke kleur het beste bij jouw inrichting past. Daarnaast heb je ook de keuze uit grote stukken of kleine afmetingen. Wat dat betreft kun je de gehele vloer geheel naar eigen wens uitzoeken. Mogelijkheden te over.

Jarenlang genieten van een nieuwe vloer

Na het lezen dit artikel hopen we dat je enthousiast bent geworden over de visgraat vloer. Je weet inmiddels de 4 grootste voordelen van deze populaire ondergrond. Denk hier goed over na, aangezien een vloer iets is dat als het goed is jaren meegaat. Eén ding is hoe dan ook zeker. Een visgraat vloer geeft je warmte en sfeer, waar je jarenlang van kunt genieten. Succes!

Andre Lindebol
Andre Lindebol
Artikelen: 99