Buiten genieten op je terras, ook in de winter

Wat is het toch heerlijk om in je achtertuin onder de overkapping of lekker op balkon te zitten. Lekker in het ochtendzonnetje met een kopje koffie en een ontbijtje. Heerlijk toch om zo op mooie zonnige dagen wakker te worden. In de lente en zomer doen we het volop. Maar ook in de herfst en winter is het heel fijn om lekker buiten te zijn.

Warm in de achtertuin

Deze winter is het heerlijk om te vertoeven in de achtertuin. Met een goede tuinset die tegen de grillen van de seizoenen kan van bijvoorbeeld 4 Seasons Outdoor, geniet je optimaal van het buitenleven. Heerlijke loungebanken met dikke kussens zorgen ervoor dat je het niet zo snel koud krijgt. Schaf voor buiten warme fleecedekens en plaids aan om onder te zitten. Kies je deze in een kleur en stijl die perfect aansluit bij de loungeset, dan creëer je meteen een stijlvol buitengebeuren.

Samen tafelen

Zin in een gezellige lunch, high tea of high wine op het balkon, dakterras of onder de overkapping op je terras? Schaf eens een mooie lange tafel aan van bijvoorbeeld Suns tuinmeubelen. Met goede stoelen, een deken en terrasverwarming wordt het heerlijk genieten van een feestelijk etentje. Terrasverwarming is er in verschillende uitvoeringen. Ze zijn er op gas, maar ook die werken op elektriciteit. Heb je de mogelijkheid om deze buiten in een contact te steken, dan is dat natuurlijk het handigste. Bovendien zijn elektrische verwarmingselementen gemakkelijker onder een overkapping te gebruiken.

Versier het terras

wintertuin

In de winter is het wellicht wat kaler in de tuin. De bloemen zijn uitgebloeid en je bloesemboom is kaal. Breng dan kleur en vrolijkheid in de tuin met behulp van versieringen. Hang lampjes en lampionnen op rondom het terras of onder de overkapping. En plant winterviooltjes in plantenbakken om zo meer kleur terug te brengen. Een mooie vaas met kunstbloemen die tegen de vrieskou kan fleurt je tuintafel natuurlijk ook op.

Leven in de tuin

De achtertuin, maar ook zeker op het balkon, is in de winter heel levendig. Vooral als je de wintertuin voor dieren toegankelijk maakt. Hang op het balkon of bij de terrasoverkapping slingers met pinda’s op. Als jij dan van je kopje koffie geniet, komen de meesjes, roodborstjes en winterkoninkjes vanzelf om van dat lekkers te snoepen. Dat is zo leuk om naar te kijken, je zou haast vergeten dat je buiten zit.

Goed onderhoud

Als je tuinmeubelen op je terras plaatst, dan is goed onderhoud ervan heel belangrijk. Vooral in de koude en natte maanden kunnen tuinmeubelen extra liefde gebruiken. Dek ze af met een speciaal zeil tegen de regen. Kussens en andere stoffen voorwerpen berg je natuurlijk op in een speciale waterdichte kussenkist of -kast. Dan heb je ze altijd bij de hand. Dus schenk de warme chocolademelk of glühwein maar in en geniet optimaal van een heerlijk terras met goede tuinmeubelen in de winter.

Julia Van der Klavers
Julia Van der Klavers
Artikelen: 60