Tuinkamer aan huis

Welke naam de ruimte ook krijgt: serre, tuinkamer of overkapping, het hebben van een aanbouw aan de woning is absoluut waarde vermeerderend.

Woonoppervlakte vergroten

Aan mij als, vastgoedprofessional, wordt met enige regelmaat gevraagd welke verbouwing de waarde van een huis het meest doet stijgen. Mijn antwoord is dan steevast: het vergroten van het woonoppervlakte en daarmee het gebruiksgemak en het woonplezier. Je kunt dan onder andere denken aan het plaatsen van een dakkapel of het uitbouwen van de woonkamer zoals bijvoorbeeld met een tuinkamer van Tuinmaximaal. De grootste winst bij het realiseren van een tuinkamer zit natuurlijk niet in de extra waarde die het je bij verkoop oplevert. Het zit in het woongenot dat je hebt gedurende de tijd dat je in het huis woont!

Kosten van een tuinkamer aan huis

De prijs van overkappingen start gemiddeld met een bedrag van ongeveer 800 euro. Dit bedrag loopt op tot je een echte tuinkamer aan huis hebt. Dat kun je realiseren door het plaatsen van een schuifpui van Tuinmaximaal.In dat geval is er namelijk geen sprake meer van een open ruimte met een dak erboven, maar van een volledig af te sluiten ruimte met wanden van glas zodat je er in elk seizoen van kunt genieten. Met een elektrisch zonnescherm op het dak hou je de warmte buiten op momenten dat je het wenst en laat je de zon binnen op dagen dat het wat kouder is. En dat laatste scheelt meteen in je energierekening!

overkapping in de tuin

Let bij het bouwen ervan op de volgende tips

Een aanschaf als deze doe je niet vaak. Zorg er dan ook voor dat je goed voorbereid bent als je op onderzoek uit gaat. Je weet dan beter welke keuzes je kunt maken. Om het je gemakkelijker te maken, volgen hieronder enkele tips:

Budget: Bedenk van tevoren goed hoeveel geld je wilt besteden. Je zult merken dat er heel wat extraatjes te koop zijn die allemaal handig, leuk of onmisbaar lijken. Als je hebt nagedacht over een maximum bedrag ben je minder snel geneigd om meer geld uit te geven dan eigenlijk de bedoeling was.

Functie: Vraag jezelf af hoe vaak en waarvoor je denkt de overkapping te zullen gaan gebruiken. De functie wordt groter als er wanden zijn die dicht kunnen. Het prijskaartje wordt daarmee natuurlijk ook hoger. En wat denk je van de uitstraling van je woning en tuin? Ook die verandert met een overkapping of tuinkamer aan huis. Ga op zoek naar plaatjes op internet en praat met mensen die het al gerealiseerd hebben. Zo weet je steeds beter wat je mooi vindt en wat bij je past.

Genieten van je tuinkamer aan huis

Met het bouwen van een aanbouw, overkapping of tuinkamer krijg je er behoorlijk wat ruimte op de begane grond bij. Als het goed is, vergroot het je woonplezier aanzienlijk en geniet je er dagelijks van. Nu alleen nog even kiezen 😉

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207