Houdt de warmte binnen

Je kent het wel, de verwarming ‘s nachts uitzetten en in de koudere dagen opstaan in een koud huis. Of de deur net even te lang open laten staan en je kan het hele huis weer gaan verwarmen. Niets is zo fijn als een lekker warm huis waar je fijn kunt leven. In dit artikel lees je tips hoe je de warmte binnen kunt houden. 

Tips om de warmte in huis te houden

Wanneer je de warmte in huis kunt houden is dit natuurlijk mooi meegenomen. Je gaat je niet irriteren aan de kou in huis of de rekening die omhoog vliegt wanneer je iedere keer weer de verwarming aanzet. Er zijn genoeg trucjes om de warmte in huis te houden. Heb je bijvoorbeeld een huis met veel deuren? Houd de deuren dan dicht, zo blijft de warmte in de kamers. Gordijnen zijn ook goed om op te letten. Wanneer de zon schijnt kun je namelijk je huis verwarmen door de gordijnen open te laten en de zon naar binnen te halen. Wanneer het donker is kun je de gordijnen gebruiken als een extra laag isolatie. Natuurlijk is gelaagd glas de beste manier om je huis warm te houden. Dit is glas dat bestaat uit twee of meerdere lagen wat zorgt voor de beste isolatie. 

Creëer warmte in je huis

warmte in huis

Wat dacht je van een open haard? Als dit een optie is in je huis is dit zeker de moeite waard, het staat niet alleen heel mooi en knus, maar het geeft ook nog eens warmte! Leg lekkere dekentjes neer en blokkeer de tocht door de kieren te stoppen. Kaarsen zullen niet heel veel warmte afgeven, maar alle beetjes helpen, daarnaast staat het ook super knus. 

Ook interessant is om je woning te verwarmen met een petroleumkachel. Ronald Barends schreef er dit artikel over: Ontdek de warmte en voordelen van petroleumkachels

Voel je fijn in een warm huis

Natuurlijk is de isolatie van je huis de belangrijkste invloed op de warmte in je huis. Daarom kun je bijvoorbeeld een dikke isolatie tussen het dak en de muren laten plaatsen. Daarnaast kun je ook gebruik maken van gehard glas wat ervoor zorgt dat er geen koude lucht naar binnen gaat. Dit zijn allemaal factoren die belangrijk zijn wanneer je jouw huis laat bouwen. Heb  je een bestaand huis? Dan zijn deze factoren lastig aan te passen. Daarom geven we nog wat kleine trucjes om de warmte binnen te houden. Zet namelijk je bank niet voor de verwarming, deze neemt de warmte op waardoor de warmte niet goed door de ruimte kan circuleren. En heb je het nu echt koud? rek dan een lekkere trui aan en voordat je het weet heb je het snel weer warm. 

Nu heb je voldoende tips om je huis lekker warm te maken en te houden! Start snel en wie weet merk je het ook aan je rekening. 

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 121