Online een bank kopen…

Online kleding kopen, doen we al heel lang. Maar heb jij wel eens gedacht aan een bank online kopen? Dat kan dus ook gewoon. En het is eigenlijk nog heel leuk ook.

 

Kleding is natuurlijk veel makkelijker om uit te proberen en te retourneren als het niet past of niet leuk staat. Met een bank is dat wel anders. Het is dan ook van belang om van tevoren goed over een aantal zaken na te denken. Om je te helpen, zetten we hieronder het een en ander op een rijtje.

 

Eis 1: het zitcomfort

Een bank moet aan minimaal 2 eisen voldoen: De eerste eis is dat hij lekker moet zitten. Meten is weten, dus het bepalen van de gewenste zitdiepte is belangrijk om te doen. Sta ook even stil bij welke hoogte van de rugleuning je prettig vindt. Beide maten kun je natuurlijk bepalen door je huidige bank of favoriete stoel op te meten. Ook heeft de online woonwinkel een fysieke winkel waar je kunt testen.

 

Eis 2: de uitstraling

Nu je de maten duidelijk hebt, kun je over de tweede eis gaan nadenken. De tweede eis is dat de bank er leuk uit moet zien. Oftewel hij moet goed in je interieur passen. Een bank is, samen met een eettafel, meestal het grootste meubelstuk dat in je huis staat. Het is dan ook een echte eyecatcher en bepalend voor de uitstraling van je woonkamer.

 

Type bank

Kies je voor een hoekbank zodat je een gezellige hoek kunt creëren, een bank dat bestaat uit elementen voor een speels effect, een loungebank voor lange avonden binge-watchen, misschien kies je voor een 2-zitsbank omdat de kids uit huis zijn of juist voor een 5-zitsbank voor je samengestelde gezin.

Tip: neem de tijd om na te denken over het type bank en hoe groot die mag zijn, want alles is mogelijk.

 

appartement inrichten - interieur

De kleur

De kleur is misschien wel het meest bepalende onderdeel van je bank. Dat moet matchen met de rest van je inrichting. Als je voor een kleurtje gaat, moet je zeker weten dat je de kleur over een poosje ook nog leuk vindt.

Tip: leg eerst een plaid in de kleur van je keuze over je huidige bank zodat je een beeld krijgt bij hoe het staat. Vind je het over een week nog steeds een goed idee?

 

Keuze van de bekleding

Het type bekleding geeft karakter aan je bank. Leer, bijvoorbeeld in de kleur cognac, staat voor een stoere uitstraling. Met stof ontstaat een meer gemoedelijke, warme sfeer. Ribstof geeft een retro tintje aan je inrichting.

Tip: Denk ook eens aan het absorberen van geluid. Dat kan de keuze van de bekleding beïnvloeden.  In een grote ruimte waar makkelijk een echo of galm kan ontstaan, is stof een goede optie. Dit heeft namelijk van nature de eigenschap om geluid op te nemen. Leer heeft die eigenschap niet.

Nu je een idee hebt over welke bank bij jou past, kun je er echt goed voor gaan zitten en online je keuze maken. Veel plezier!

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207