Schilderwerk? Besteed het uit

Een muurtje binnen schilderen kan soms al een hele klus zijn, maar is voor veel mensen toch nog wel eenvoudig om zelf te doen. De buitenboel daarentegen is een heel ander verhaal. Het schilderen van de gevel, het balkon, deurposten en kozijnen is veel specialistischer en er komt veel bij kijken qua veiligheid. Je kan daarom beter dit schilderwerk uitbesteden voor het beste resultaat.

Schilderen van de buitenboel

Het schilderen van de gevel, kozijnen en deurposten van je huis is een van de klussen om uit te besteden aan een vakman. De gevel vraagt namelijk om een heel andere benadering dan een binnenmuur. De verf moet bijvoorbeeld weersbestendig zijn en je kan niet zomaar een nieuwe laag verf op de kozijnen aanbrengen. Deze zal je toch eerst aan een inspectie moeten onderwerpen, voordat je over mogelijke problemen heen schildert – en het daardoor alleen maar erger maakt. Besteed je het schilderwerk uit, dan zal de schilder eerst de te schilderen elementen inspecteren. Op basis hiervan ontvang je een offerte en een advies met reparaties die wellicht mogelijk zijn. Veel professionele schilders kunnen deze reparaties uitvoeren en vervolgens schilderen. Het schilderen van de buitenboel is dus niet zomaar een klusje.

Veiligheid voorop

Het schilderen van de kozijnen en deuren van een benedenverdieping hoeft niet zo gevaarlijk te zijn, omdat je niet op grote hoogte hoeft te werken. Maar dat wordt anders als je ook de ramen, daklijsten en wellicht stucwerk van een tweede of derde verdieping van een frisse laag verf wil voorzien. En wat dacht je van het schilderen van de buitenkant van je balkon? Daar kan je toch zelf niet goed en veilig bij. Daarom kies je voor een schildersbedrijf. Deze vakmensen beschikken namelijk over de juiste middelen qua ladders, steigers en hoogwerkers om je woning veilig te kunnen schilderen en alles weer strak in de verf te zetten. De kleuren, die kies je uiteraard helemaal zelf uit.

huis onderhouden

Visitekaartje van je woning

Schilderwerk uitbesteden is tevens fijn als onderdeel van goed gevelonderhoud. De gevel van je woning is immers het visitekaartje voor je huis – helemaal als je het gaat verkopen. Om je huis in topconditie te houden, kun je bij een goede vakman zelfs een soort abonnement nemen op gevelonderhoud. Er komt dan met regelmaat iemand bij je kijken die meteen kleine oneffenheden opvalt en repareert. Zo voorkom je bijvoorbeeld ernstige rot aan houten kozijnen, deurposten en houtlijsten langs het dak – samen met tocht en mogelijke lekkage. Een goede vakman heeft zelfs mensen in huis die ook reparaties aan stucwerk of het dak kunnen uitvoeren.

Altijd een mooie woning

Door schilderwerk uit te besteden, heb je zelf minder zorgen over de gevel en de buitenkant van de woning. Maar je kan natuurlijk ook de binnenkant door vakmensen onder handen laten nemen. Er zijn schildersbedrijven die zowel de binnen- als buitenboel voor je schilderen, maar ook eventueel de schutting, het tuinhek en de veranda onder handen willen nemen. Hierdoor verkeert je woning altijd in de allermooiste staat en hoef je alleen nog maar te genieten van je huis.

Andre Lindebol
Andre Lindebol
Artikelen: 100