Je huis snel verkopen met deze drie tips

Je huis snel verkopen, kan best een beetje spannend zijn. Je hoopt natuurlijk dat de verkoop zo snel mogelijk rond is. Want je zit er niet op te wachten dat je huis eindeloos lang te koop staat, vooral niet als je met dubbele lasten zit. Gelukkig kun je zelf ook iets doen om de verkoop van je woning zo snel mogelijk te realiseren. Hieronder lees je welke dingen goed werken.

Maak ook de buitenkant verkoopklaar

Als mensen hun woning willen verkopen gaan ze vaak direct aan de slag met de binnenkant van de woning, om ervoor te zorgen dat alles piekfijn in orde is. Maar het allereerste wat een potentiële koper ziet van jouw huis, is de buitenkant. En een eerste indruk kun je immers maar eenmaal maken. Daarom is het zo belangrijk dat je er voor zorgt dat ook de buitenkant van je woning er perfect uit ziet. Uiteraard hoort je tuin daar ook bij.

Een frisse verfbeurt kan een woning al een hele andere uitstraling geven, net als een nette en verzorgde tuin. Zorg er dan ook voor dat het onkruid verwijderd is, het gras netjes gemaaid en met een kantjesmaaier is bijgewerkt. Een mooie houten schuur in je tuin kan de waarde van je woning doen stijgen,  maar niet als de deuren scheef in de kozijnen hangen. Zorg er daarom voor dat ook alle bijgebouwen op je erf er goed bij staan. Alle rommel berg je natuurlijk netjes op en ook de containers haal je uit het zicht.

tuinbank

Tip! Bekijk eens de houten schuren van Blokhutwinkel daar vind je een uitgebreid assortiment. Wellicht doe je ook gelijk inspiratie op voor een schuur voor bij je nieuwe woning.

Een foto zegt meer dan duizend woorden

Tenzij je zelf een topfotograaf bent, is een investering in een professionele woningfotograaf in dit geval absoluut de moeite waard. Of een potentiële koper namelijk de moeite neemt om jouw woning te komen bekijken, of sterker nog, erop te klikken voor meer informatie, is afhankelijk van de foto’s die je van jouw woning plaatst. Het kost misschien een paar centen, maar een goede woningfotograaf kan ervoor zorgen dat jouw huis echt goed uit de verf komt.

Vaak regelt de fotograaf niet alleen prachtige foto’s maar ook een 360 tour of een mooie video van je woning. Besluit je toch zelf de camera ter hand te nemen? Zorg er dan in ieder geval voor dat je dit doet op een heldere, zonnige dag. Op die manier komt er veel daglicht naar binnen door de ramen wat een veel mooiere lichtinval geeft. En dat ziet er gelijk een stuk frisser uit dan wanneer het donker en bewolkt is.

Je huis snel verkopen begint met goede foto’s.

Wat een lekker luchtje al niet kan doen

Op het moment dat je een afspraak hebt gemaakt met potentiële kopers die het huis graag willen bezichtigen, of wanneer er een open huis gepland staat, doe je er goed aan even kritisch snuffend door de woning te lopen.

Ons geurvermogen is namelijk ons meest dominante zintuig en is bovendien vaak onlosmakelijk verbonden aan onze emoties. Dat betekent dat je huis er nog zo prachtig uit kan zien, als er een nare geur in de woning hangt zullen de meeste mensen heel snel afhaken. Het is dus heel belangrijk dat je zorgt voor een aangename geur in je woning. Dit doe je in de eerste plaats door er voor te zorgen dat alles schoon is. Maar er zijn ook nog een paar andere handige dingen die je kunt doen. Strooi bijvoorbeeld eens wat waspoeder in de stofzuigerzak voordat je het huis gaat stofzuigen en de geur van schone was verspreidt zich door het huis.

Een verse pot koffie of een net gebakken appeltaart geeft ook zo’n heerlijke huiselijke sfeer. Of haal een stapeltje hout tevoorschijn uit de blokhut in de tuin en steek de open haard aan. Perfect voor een warme geur én sfeer. Met deze tips zal je je huis snel verkopen.

Marcel Hiemstra
Marcel Hiemstra

Marcel is werkzaam bij 24webvertising waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de content. Vanuit deze positie publiceert Marcel met genoegen artikelen over diverse aspecten van wonen op Huislijn.nl. De onderwerpen zijn uiteenlopend, variërend van de voordelen van zonnepanelen tot het maken van weloverwogen keuzes voor een nieuwe vloer in de woonkamer, de schoonheid van de Trompetboom, noodzakelijke gereedschappen voor een succesvolle verbouwing, tot effectieve methoden voor ongediertebestrijding. Geen enkel onderwerp schuwt Marcel.

Artikelen: 94