Douglas hout: Wat zijn de mogelijkheden?


Waarom kiezen voor Douglas hout? Omdat het hout van nature duurzaam is, is een behandeling met chemicaliën niet nodig, waardoor Douglas hout een uitstekende keuze is voor het milieu. Met zijn oranje kleur en de vele lijnen van de jaarringen geeft Douglas hout een zeer warme uitstraling. Als het onbehandeld blijft, zal het na verloop van tijd zilvergrijs worden. Je kan met dit type hout namelijk hele mooie dingen bouwen zoals blokhutten, overkappingen, tuinhuisjes en kapschuren.

Maak je tuin duurzaam

Wil je het maximale uit je tuinprojecten halen, dan is het heel verstandig om te kijken naar de type houtsoort wat je gebruikt. De meeste Nederlanders kiezen voor verschillende soorten zoals eikenhout, steigerhout of Vurenhout. Momenteel is dit type Douglas erg populair. Dit vanwege de sterke kwaliteit en mooie uitstraling wat dit type houtsoort heeft. Het heeft bovendien een lange levensduur van minimaal 10 jaar. Wanneer je het vergelijkt met andere soorten hout is dit een goedkopere variant.

tuinbank

Moet je Douglas hout onderhouden?

Douglas hout is een duurzame houtsoort. Om het in goede conditie te houden, adviseren wij ongeveer twee keer per jaar een oliebehandeling. Het reinigen van Douglas Wood doet het goed in regenachtige omstandigheden. Het is echter ook belangrijk om het af en toe te laten drogen, om schimmel te voorkomen (dit verschijnen als kleine zwarte vlekjes). Als het hout veel nat wordt, is een behandeling een must. Als er toch schimmel verschijnt, behandel het hout dan eerst met azijn, voordat je een zware anti-schimmelbehandelingen probeert.

Het gebruik van een hogedrukreiniger kan een snelle oplossing zijn bij het reinigen van uw tuinmeubilair. Houd er echter altijd rekening mee dat hierdoor de houtvezels opengaan, waardoor het ontvankelijker wordt voor schimmels en andere vlekken. Onderhoud Om de levensduur van uw Douglas Wood meubelen te verlengen adviseren wij twee keer per jaar een oliebehandeling: Behandel het meubel met een houtolie zoals Rubio Monocoat of iets dergelijks Zorg voor een dun laagje olie Vertraagt ​​het verouderingsproces van uw meubelen.

Wat is nou precies Douglas Hout?

Douglasspar is ook bekend als Oregon pine of Douglasspar. Het heeft een kleine hoeveelheid spinthout. Het wordt vaak geassocieerd met een roze kleur wanneer het ruw en pas gesneden is, en zal een mooie blonde kleur aannemen na een paar weken blootstelling aan de UV-stralen van de zon. Douglasspar kan ook worden gevonden met een bruine of groenachtige kleur wanneer deze is geautoclaveerd.

Andre Lindebol
Andre Lindebol
Artikelen: 99