Mis deze vragenlijst over tuinmeubelen niet…

Er zijn al veel blogs geschreven over tuinmeubels, maar ik heb nog niet eerder een vragenlijst gezien. Daarom bij deze: de tuin-zit-quiz.

Er worden een aantal niet alledaagse vragen gesteld om vast te stellen voor welke tuinstoelen en banken jij het best kunt kiezen.

Ben je er klaar voor? Daar gaan we:

Draag je graag rokken of korte broeken? Dan is dit belangrijk voor jou.

Iedereen heeft het weleens gezien. Het valt vooral op in zwembaden. Mensen die in het restaurant van het zwembad op een stoeltje een ijsje of een patatje zitten te eten. Zonder handdoek. Als ze na een minuut of 15 weer opstaan, zijn de achterkanten van de bovenbenen bezaaid met deukjes en de afdruk van de stoel. Meestal ziet dat er niet erg charmant uit. Ook als je op een terrasje in de stad hebt gezeten, zijn dit soort afdrukken niet zeldzaam.

Om dit te voorkomen, zijn er 2 oplossingen:

  • Kies voor een stoel met een kussentje erop.
  • Kies voor een stoel met een vlakke zitting. Dat plakt weliswaar wat meer aan je benen, maar laat in elk geval geen afdrukken achter.

Heb je rugklachten? Ga dan voor armleuningen.

Goede ondersteuning is belangrijk, zeker als je rugklachten hebt. Een stoel met armleuningen is dan aan te raden. Door de armleuning ga je automatisch wat rechter zitten, wat vervolgens weer goed is voor je rug. Probeer diverse stoelen uit om zeker te weten dat de hoogte van de armleuningen bij je past. Een te hoge leuning betekent opgetrokken schouders, waardoor je weer last kunt krijgen van je nek.

De tip van armleuning is ook van toepassing als je graag lang op een stoel zit. Dus hou je van uitgebreid lezen, lang dineren, of ben je gewoon lui? Kies dan ook voor armleuningen.

Ben je boven de 1 meter 90?

dagdromen van een tuin

In dat geval kan het prettig zijn om voor een barstoel te kiezen in plaats van voor een gewone stoel. Je benen zijn dan meer gestrekt en ze worden niet zo opgevouwen. Er zijn hele mooi modellen barstoelen voor buiten op de markt. Zeker de moeite van het onderzoeken waard.

Is het woord ‘koukleum’ jou op je lijf geschreven?

Sommige mensen hebben het altijd warm, terwijl anderen meer van het type koukleum zijn. Heb je er wel eens aan gedacht dat een bank in dat geval lekkerder kan zijn. In een bank ben je als het ware meer beschermd tegen weer en wind. Je kunt jezelf ook in de kussens verstoppen en zelfs een dekentje over je heen doen. Dat is een stuk warmer dan op een stoel zitten.

Natuurlijk zijn nog veel meer vragen te bedenken om bij stil te staan. Welke gekke vragen er ook verzonnen worden, het gaat er om dat je niet alleen kijkt naar wat je mooi vindt, maar ook naar wat praktisch voor je is. Met het grote aanbod van tegenwoordig, gaan praktisch en mooi prima hand in hand. En aangezien de zomers steeds heter en langer worden, wordt buiten comfortabel zitten steeds belangrijker.

Ik wens je zonnige dagen toe!

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207