De voordelen van een waterontharder

Heb je ook wel eens last van kalkaanslag in je woning? Het antwoord is waarschijnlijk ‘ja.’ Kalkaanslag is namelijk een veel voorkomend probleem in de meeste huishoudens. Het ziet er niet alleen onhygiënisch uit, het zorgt ook voor een slechtere werking van elektrische apparaten en een hogere energierekening. Bovendien is kalkhoudend water slecht voor je huid en je haar. De oplossing voor dit alles is het kopen van een waterontharder. In dit artikel vertellen we je precies wat de voordelen zijn van dit apparaat.

1) Een kalkvrije woning

Het installeren van een waterontharder zorgt ervoor dat er geen kalkaanslag meer ontstaat in je woning. Kalkaanslag zie je vooral vaak terug in de badkamer en de keuken. Je ziet het terug op de tegels, voegen, douchecabine, enzovoort. Een waterontharder maakt hier korte metten mee. Hetzelfde geldt voor verstopte douchekoppen en lekkende kranen. Allemaal problemen die ontstaan als gevolg van kalkaanslag, en allemaal verleden tijd dankzij een waterontharder. Zo hoef je bijvoorbeeld niet meer na elke douchebeurt de hele douchecabine uit te drogen.

2) Bestaande kalkaanslag verdwijnt

Een waterontharder zorgt er niet alleen voor dat er geen nieuwe kalkaanslag meer ontstaat, hij krijgt het ook nog eens voor elkaar om alle bestaande kalkaanslag te laten verdwijnen. Zelf keihard boenen om het weg te krijgen is dus niet meer nodig. De ontharder doet het werk wel!

3) Beter werkende apparatuur

Een vaak ongemerkt effect van kalkhoudend water is dat ze schade toebrengen aan je huishoudelijke apparaten. Zonder dat het heel erg opvalt, gaan deze apparaten elke dag een stukje minder goed werken. Valt het je wel eens op dat je apparaten steeds vaker verstopt zijn of schade hebben? Grote kans dat kalk de boosdoener is. Schaf je een waterontharder aan, dan zal je merken dat de levensduur van je huishoudelijke apparaten aanzienlijk langer wordt.

duurzaam huis

4) Een lagere energierekening

Wist je dat kalkaanslag in je woning ook zorgt voor een hogere energierekening? Als er kalkaanslag zit op een verwarmingselement, zorgt de isolerende werking daarvan voor rendementsverlies. Hoe meer de kalklaag aangroeit, hoe meer energie je apparatuur gaat verbruiken. Anno 2022 wil je dit natuurlijk koste wat kost voorkomen, gezien de hoge gasprijzen van dit moment. Het installeren van een waterontharder is dus zeker een investering die uit kan.

Interessant om te lezen een artikel over zwarte kranen. Dit wordt namelijk de nieuwe trend in de badkamer

5) Gezondere huid en haar

Kalk heeft niet alleen een negatief effect op je woning, maar ook op je eigen lichaam. Douchen met kalkhoudend water kan namelijk zorgen voor een droge, jeukende of geïrriteerde huid. Dit komt doordat het de beschermende vetlaag aantast die op je huid aanwezig is. Daarnaast zorgt water met kalk ervoor dat je haar dof wordt. Het laat namelijk een laagje kalk achter op je haar, waardoor het stug en dof wordt. Dankzij een waterontharder douche je weer met zacht water en kom je weer stralend onder de douche vandaan.

Andre Lindebol
Andre Lindebol
Artikelen: 99