Zwarte kranen, de nieuwe trend voor je badkamer

Ben je toe aan een nieuwe badkamer of toiletruimte, dan komt er een moment dat je kranen wil kiezen. Denk maar aan de wastafelkranen, maar ook douchekranen of badkranen. Dé trend van de laatste jaren zijn zwarte kranen. Je kunt geen website openen of foto’s op social media bekijken, of je ziet wel ergens een mooie zwarte kraan in een keuken of juist in een badkamer pronken. En inderdaad, zwarte kranen zijn meestal een goede keuze, zo tonen we aan in dit artikel.

Hetzelfde effect als met zwarte kleding, zwarte kranen passen overal

Zwarte kranen hebben inderdaad heel wat voordelen. Met een zwarte kraan is het een beetje zoals met zwarte kleding: je kunt er nooit de plank mee misslaan. Ga je naar een feest en weet je niet zo goed wat de dresscode is? Dan is een zwart pak voor een man of een zwart jurkje voor een vrouw altijd een goede keuze. Zwarte schoenen combineer je met jeans of met een meer geklede kledingstijl. Accessoires zoals juwelen of bijvoorbeeld make-up krijgen altijd de nodige aandacht met zwarte kleding. Zwart is dus een universele kleur, die overal tot zijn recht komt.

Zwarte kranen zijn functioneel en esthetisch

Bij de inrichting van je badkamer zie je net hetzelfde effect. Zwarte kranen zorgen altijd voor een rustpunt in je badkamer. Ze zijn elegant en mooi afgewerkt, zonder meteen alle aandacht naar zich toe te trekken. Zwarte kranen hebben bovendien als voordeel dat ze in elk type van badkamer passen. Denk maar aan een typische strakke badkamer met een industriële look, maar bijvoorbeeld ook aan een meer landelijke badkamer met eiken badkamermeubelen. Bij deze badkamers zorgt een zwarte kraan altijd voor een catchy accent. En zoals in elke kamer van de woning is dit ook leuk in de badkamer.

Grote keuze aan zwarte kranen bij diverse specialisten

De diverse speciaalzaken en badkamerspecialisten bieden een grote keuze aan zwarte badkamerkranen aan. Er zijn bijvoorbeeld zwarte wastafelkranen, zwarte thermostatische badkranen, douchekranen voor handdouches, regendouches of volledige douchesets. Je merkt het, er is keuze genoeg!

Ga voor een stappenplan bij de inrichting van je badkamer

type verwarming

Kranen kies je het best als onderdeel van de totaalinrichting van je badkamer. Het is met andere woorden beter om eerst een stappenplan voor je badkamer uit te werken en bijvoorbeeld aan de hand van een moodboard de kleuren en de materialen te kiezen waarmee je de douche en de badkamer wil afwerken. Bij het plaatsen van een wastafel of een douche zijn er immers veel mogelijkheden: je kunt de douche betegelen, maar het is eveneens mogelijk om volledige wanden te plaatsen van pvc of solid surface. In het geval van een inloopdouche, is het mogelijk om voor een glazen douchewand met lijsten of met een glazen patroon te kiezen. Heb je daarna ook een bad en het badkamermeubel uitgekozen, dan zijn de kranen aan de beurt. Afhankelijk van de beschikbare plaats, kies je dan voor vrijstaande kranen of voor inbouwkranen. Met een goede montagehandleiding kun je de kranen bovendien zelf plaatsen zonder dat je een beroep moet doen op een loodgieter.

Kies zwarte kranen die gemakkelijk schoon te maken zijn

Heb je bij dit alles de voorkeur om helemaal trendy te zijn en zwarte kranen te kiezen? Ga dan zeker voor een duurzaam merk. De zwarte coating moet stevig en tegelijk voldoende zacht aanvoelen. Het is immers de bedoeling dat je een zwarte kraan even gemakkelijk kunt schoonmaken als bijvoorbeeld een verchroomde kraan. Even met een vochtige doek en een mild poetsmiddel en alle kalk en zeepresten zijn weg. Kleurvastheid is ook belangrijk bij zwarte kranen. Het zwart mag niet afbrokkelen of verweren door het licht. Kies voor een kraan met een aangename vorm en een handige bediening. Wil je een onderdeel vervangen, dan moet je dit kunnen doen zonder de kraan te beschadigen. Zorg er hierbij trouwens ook voor dat het gereedschap waarmee je aan de kraan werkt roestvrij is.

Marcel Hiemstra
Marcel Hiemstra

Marcel is werkzaam bij 24webvertising waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de content. Vanuit deze positie publiceert Marcel met genoegen artikelen over diverse aspecten van wonen op Huislijn.nl. De onderwerpen zijn uiteenlopend, variërend van de voordelen van zonnepanelen tot het maken van weloverwogen keuzes voor een nieuwe vloer in de woonkamer, de schoonheid van de Trompetboom, noodzakelijke gereedschappen voor een succesvolle verbouwing, tot effectieve methoden voor ongediertebestrijding. Geen enkel onderwerp schuwt Marcel.

Artikelen: 94