Een design relaxfauteuil is er voor alle generaties

Het zal menigeen verbazen uit hoeveel soorten modellen en in hoeveel verschillende kleuren je tegenwoordig een comfortabele fauteuil kunt kiezen. Ben je van plan om zo’n heerlijke stoel een plek in je huiskamer of andere ruimte van je huis te gaan plaatsen dan kan het lastig zijn om tot een weloverwogen aanschaf te komen.

Het is ook al lang niet meer zo dat een relaxstoel alleen voor senioren is. Door de uitgebreide keuze en vaak ook moderne designs is  zo’n comfortabele van alle gemakken voorziene zitplaats juist heel aantrekkelijk voor een hele brede groep consumenten. Zo kun je in een relaxstoel ook uitstekend een lange tijd gamen. Het zal dan ook niemand verbazen dat er nogal eens gestreden wordt om de beschikbare relaxfauteuil. Daarom is dit soort stoelen zowel voor oudere mensen, jonge mensen, sporters, mensen die zwaar werk doen en mensen die moeilijk uit zichzelf kunnen ontspannen de ideale zitmogelijkheid.

Fauteuils

Overweeg je dus een comfortabele stoel te kopen, maak dan eerst voor jezelf een lijstje waaraan bijvoorbeeld een sta op stoel moet voldoen. Je hebt namelijk verschillende uitvoeringen, materialen, kleuren en technische varianten waaruit je kunt kiezen.

Ronde stoel in je interieur

Kleuren en materialen

De kleurkeuze van de moderne relaxfauteuil is tegenwoordig zeer uitgebreid. Naast de klassieke kleuren zoals grijs, bruin en zwart bestaat het palet tegenwoordig minstens uit een twintigtal kleuren. Daarbij behoren de meer sprekende kleuren als rood, groen en blauw vaak ook tot de keuzemogelijkheid. Heb je een bepaalde voorkeur voor het materiaalsoort dan is dat vaak een heel persoonlijke. Relaxstoelen zijn zowel in leer, stof en kunststof verkrijgbaar.

Techniek

Door de jarenlange doorontwikkeling van de stoel heeft die qua comfort een enorme sprong voorwaarts gemaakt. Nog steeds zijn er modellen verkrijgbaar die door hun vernuftige mechanisch techniek in allerlei standen zijn te verstellen. Van rechtop tot vrijwel liggend. Daarnaast kun je ook vaak de armleuningen en het voetgedeelte apart bedienen om zodoende tot de ideale relaxstand te komen.

Net als boxspring bedden kun je sta op stoelen en relaxfauteuils in deze moderne tijd ook elektrisch bedienen. Het wordt eigenlijk steeds vanzelfsprekender dat we in ons huis de meeste dingen elektronisch bedienen. Dat kan variëren van de tv tot een lichtplan via een app. Zelfs garagedeuren of toegangshekken zijn tegenwoordig van moderne snufjes voorzien. Zo is de deurbel met camera die je ook kunt bedienen als je niet thuis bent al algemeen in gebruik.

Nieuwe inrichting

Ben je van plan om je interieur een upgrade te geven of een make over, kijk dan naar het totaalplaatje. Eén hot item is de verduurzaming van je woning. Verduurzaming kun je namelijk op allerlei manieren realiseren. Als je alles bij elkaar optelt kan een verduurzamingsslag behoorlijk in de papieren lopen. Het is raadzaam om daarbij kleine stapjes te nemen zodat je uiteindelijk toch tot het gewenste resultaat komt. Naast de bekende ledlampen moet je dan denken aan isolatie, radiatorfolie of de aanschaf van een warmtepomp als je cv-ketel op z’n laatste benen loopt. Denk daarbij dat je met de besparingen straks misschien wel je gedroomde relaxfauteuil kunt kopen.

Marcel Hiemstra
Marcel Hiemstra

Marcel is werkzaam bij 24webvertising waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de content. Vanuit deze positie publiceert Marcel met genoegen artikelen over diverse aspecten van wonen op Huislijn.nl. De onderwerpen zijn uiteenlopend, variërend van de voordelen van zonnepanelen tot het maken van weloverwogen keuzes voor een nieuwe vloer in de woonkamer, de schoonheid van de Trompetboom, noodzakelijke gereedschappen voor een succesvolle verbouwing, tot effectieve methoden voor ongediertebestrijding. Geen enkel onderwerp schuwt Marcel.

Artikelen: 101