Welke fauteuil past bij mij?

Een fauteuil is een meubel dat in bijna iedere ruimte past. Van de woonkamer, de slaapkamer tot de werkkamer. Precies wat je nodig hebt om de dag goed te starten of juist te eindigen. Maar er zijn zoveel verschillende fauteuils en het aanbod is groot. Hoe maak je de juiste keuze?

Chillen maar!

In een relaxfauteuil kun je de hele avond je favoriete serie kijken of ontspannen een goed boek lezen. Deze is vaak voorzien van een hoge rugleuning, comfortabele armleuningen en als je het helemaal goed doet, dan zoek je een model uit waarbij de voetjes omhoog kunnen. Denk je bij een relaxfauteuil aan een saaie stoel? Dan heb je het mis. Je hebt moderne modellen, uitgevoerd in populaire stoffen zoals teddy en bouclé.

De eyecatcher

Een fauteuil kan de ruimte helemaal opfleuren of net dat beetje extra geven. Zo hoeft de stoel niet helemaal te matchen met de andere meubels. Hierdoor springt de fauteuil juist direct in het oog. Zo kun je helemaal losgaan met een opvallende kleur, stof of patroon. Ook kun je voor een uitgesproken vorm kiezen. Denk aan een schelpvormige fauteuil of juist een met een futuristisch uiterlijk. Heb je de ruimte? Kies dan zeker voor twee dezelfde fauteuils voor een chique geheel.

Draai een rondje

Of je nu gaat voor een comfortabele fauteuil of echt een pronkstok, denk ook zeker aan de handige functies van de stoel. Zo is een draaifauteuil super praktisch. Je kunt in de zithoek naar de televisie draaien of als je in gesprek bent naar de gasten op de bank. Een draaifauteuil hoeft niet per se op een zichtbare voet te staan. Wanneer de poot niet zichtbaar is, oogt de fauteuil robuuster en stoerder.

Het uiterlijk

Wil je een stijlvol exemplaar in huis? Neem dan zeker een kijkje in de collectie van Richmond Interiors. De fauteuils zijn bekleed met luxe stoffen, zoals velvet en chenille. Moet de fauteuil in een boho-chic of Scandinavisch interieur passen? Dan past de collectie van Must Living perfect bij jou. In deze collectie vind je fauteuils gemaakt van gerecycled teakhout, rotan en met een webbing rugleuning en zitting. In een industrieel interieur voelen de fauteuils van Tower Living zich helemaal thuis.

Meest gelezen:
Verven zónder schuren en gronden!
Geef jouw interieur dat wauw-effect!

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 249