Dit is waarom mensen kiezen voor een pvc vloer

Bij het kiezen van een nieuwe vloer streep je alle voor- en nadelen tegen elkaar weg. In veel gevallen blijft dan een pvc vloer als meest ideale vloer over. Deze vloer is namelijk gemakkelijk in onderhoud, combineert perfect met vloerverwarming en heeft een geluiddempende werking. Waarom wij vinden dat een pvc vloer de beste keuze is? Wij zetten verschillende voordelen voor je op een rijtje.

De mogelijkheden zijn eindeloos

Om direct maar met de deur in huis te vallen, de belangrijkste reden om voor een vloer te kiezen is natuurlijk omdat je hem mooi vindt. Bij het bezoeken van een woonwinkel word je aandacht namelijk getrokken door de vloer die er voor jou het meest uitspringt, zonder dat je direct weet van welk materiaal de vloer is gemaakt. In de Floorlife vloerencollectie vind je eindeloze mogelijkheden. Zo is een pvc vloer niet alleen in een rechte plank verkrijgbaar, maar ook in een klassieke visgraat of een moderne Hongaarse punt. En het kleurenpalet? Die varieert van lichte beige tinten tot donkere warme kleuren. Als jij fan bent van een industriële woonstijl, is een pvc tegel een uitstekende keuze. De diverse grijstinten geven een luxe uitstraling aan jouw interieur.

Pvc is enorm sterk en gaat jarenlang mee

Nu je weet welke vloer het beste bij jouw persoonlijke woonstijl aansluit, gaan andere factoren een rol spelen. Een van die factoren is de levensduur en de sterkte van de vloer. Je wilt natuurlijk het liefst jaren van je vloer genieten. Het is algemeen bekend dat pvc tot de meest sterke vloeren behoort. Door de flexibele planken en de sterke toplaag kan een pvc vloer wel tegen een stootje. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over vallende voorwerpen of spelende kinderen. Dat is ook de reden dat veel gezinnen voor Floorlife pvc vloeren kiezen. Pvc is in aanschaf net wat duurder dan een laminaat vloer of vinyl, maar door de lange levensduur wordt deze investering over meerdere jaren verspreid.

Schoonmaken is een fluitje van een cent

Wie op zoek is naar een onderhoudsarme vloer kan zich geen betere vloer wensen dan een pvc vloer. Deze hoeft namelijk niet behandeld te worden zoals een authentieke parket vloer of intensief gereinigd te worden zoals tapijt. Je maakt jouw pvc vloer gemakkelijk schoon met een stofzuiger en een natte dweil. Voor een optimale reiniging en het behoud van de matte look van je pvc vloer kun je gebruik maken van de Co-pro pvc reiniger. Dit middel tast door de speciale samenstelling de toplaag en de structuur van je pvc vloer niet aan.

De meest stille vloer

gietvloer

Waarschijnlijk denk jij bij een pvc vloer als eerste aan dunne stroken die op de vloer geplakt worden. In zekere zin klopt dat, maar een pvc vloer is verkrijgbaar in twee uitvoeringen. Dit is vaak niet bekend. Een dryback pvc vloer wordt direct op de basisvloer verlijmd en is daardoor ontzettend stil. Het is echter wel belangrijk dat de vloer voor de installatie van de pvc stroken geëgaliseerd is. Naast dryback pvc kun je ook kiezen voor een pvc click vloer. Het woord click verklapt eigenlijk al de manier waarop de vloer gelegd wordt. De legwijze van een pvc click vloer is vergelijkbaar met die van laminaat, maar een Floorlife pvc click vloer heeft een belangrijk voordeel. De stroken zijn namelijk voorzien van een geïntegreerde ondervloer die een geluiddempende werking heeft. Bij een vloer met weinig oneffenheden is het daardoor niet noodzakelijk om een ondervloer aan te schaffen.

Lees ook: De belangrijkste verschillen tussen PVC en laminaat

De ideale vloer voor vloerverwarming

Ga je verbouwen of heb je een huis gekocht met vloerverwarming? Dan is in vrijwel alle gevallen een pvc vloer een goede keuze. De gehele Floorlife pvc collectie heeft een hoge warmtedoorlaatbaarheid waardoor de vloer de warmte van jouw vloerverwarming perfect opneemt en verspreidt door de gehele ruimte. Zo is een tegelvloer allang niet meer de enige oplossing voor vloerverwarming.

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.
Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips geven voor in en rondom het huis. Hierbij valt te denken aan het inrichten van een ruime woonkamer, informatie over woonverzekeringen, tips om kalkaanslag in de badkamer te verminderen, advies over aquariumverlichting, brandpreventie, en suggesties voor het optimaal inrichten van je badkamer, keuken, woonkamer of slaapkamer.

Artikelen: 103