Nieuw matras uitzoeken

Heb jij iedere ochtend het idee dat je uit een kuil moet klimmen? Of is jouw matras nog niet doorgezakt, maar kamp je wel met rugklachten na het slapen? Dan is het in allebei de gevallen raadzaam om een nieuw matras uit te zoeken. Wanneer een matrasvulling niet (langer) bij jouw lichaam past, kan dit lichamelijke klachten veroorzaken. Investeer dus in een matras van goede kwaliteit dat bij jouw lichaam past.

Allerlei verschillende afmetingen

Wil jij een nieuw matras gaan uitzoeken? Dan is het om te beginnen belangrijk om te weten welke afmeting deze moet zijn. Deze moet immers wel in het bed passen. Heb je in je slaapkamer een klein tweepersoonsbed dat ook wel een twijfelaar wordt genoemd? Dan is een matras 130×200 voor jou wellicht een uitkomst. Heb je juist een heel riant tweepersoonsbed? Of zoek je een matras voor het eenpersoonsbed van jouw kind? Ook dan zijn er mogelijkheden genoeg. Het aanbod is namelijk heel groot. Je kunt matrassen in allerlei verschillende afmetingen verkrijgen. Welke afmeting moet jouw nieuwe matras hebben?

Voor welke matrasvulling kies je?

Het aanbod is zoals gezegd groot, maar ook heel divers. Deze diversiteit is terug te zien in de diverse matrasafmetingen. Maar ook in de verschillende matrasvullingen wordt deze diversiteit zichtbaar. En dat er diverse soorten matrasvullingen verkrijgbaar zijn is eigenlijk maar goed ook. Ieder mens is immers anders. Bij ieder lichaam past weer een ander soort matras. Vind jij het fijn dat deze zich naar jouw lichaam vormt? Dan is een schuimmatras voor jou een goede investering. Matrassen met een schuimvulling voelen relatief zacht aan. Dit komt doordat ze zich volledig naar jouw lichaam vormen zodra je erop gaat liggen. Vind je het daarentegen juist fijn dat deze meer weerstand biedt? Dan is een matras met een vulling van pocketveren een betere keuze.

luxe slaapkamer

Belang van een passend matras

Wanneer je een nieuw matras gaat uitzoeken, is er dus keuze te over. Het is belangrijk om al deze keuzemogelijkheden goed te bestuderen. Het is namelijk van groot belang dat deze echt bij jou past. Sluit deze niet goed aan bij jouw lichaam? Dan zal je minder goed slapen. Je slaapcomfort en daarmee je nachtrust zal verslechteren. Tevens kan een matras dat niet geschikt is voor jouw lichaam, diverse lichamelijke klachten zoals rugpijn veroorzaken. Onderschat het belang van een passend matras dus niet. Kies voor een matras dat bij het bed én bij jouw lichaam past. Een goede nachtrust begint namelijk bij een kwalitatief goed en passend matras.

Veel gelezen:
Welke aspecten zijn van invloed op mijn maximale hypotheekbedrag?
Groen dak: wat is het en wat zijn de voordelen ervan?

Julia Van der Klavers
Julia Van der Klavers
Artikelen: 60