Koken met een combimagnetron

Laat ik dit blog beginnen met een bekentenis. Ik ben namelijk helemaal niet zo’n keukenprinses en kan ook echt niet goed koken. Ik rommel meestal maar wat aan. Het volgen van de instructies op een recept resulteert meestal in een vrije interpretatie waarbij de grammen suiker gehalveerd worden en de andere ingrediënten naar eigen inzicht worden verdubbeld. Meestal lukt het verrassend goed, dus ik zal uiteindelijk toch wel iets goed doen. Misschien komt dat ook door de apparatuur van AEG. Met goede apparatuur kom je een heel eind zei mijn moeder altijd en het is waar gebleken.

Handige weetjes voor smaakmakers

In de loop van de jaren heb ik mezelf een aantal trucs aangeleerd, die ik hierbij graag met je deel. Zo is een van de meest door mij gebruikte tips: gebruik de vriezer wat vaker. Je kunt van alles en nog wat in de vriezer bewaren:

  • gember in stukjes: voor de pittige bite in soepen of sauzen;
  • gesneden citroenen: erg lekker om de schil op een cake te verkruimelen met wat suiker;
  • de restjes van de gerechten die je hebt klaar gemaakt. Want zeg nou zelf: koken en kokkerellen is heerlijk om te doen, maar als je alles zelf opeet ga je dat terug zien op de weegschaal. Het invriezen voor onverwacht bezoek of gewoon lekker voor jezelf bewaren voor op een later moment, is daarom altijd een goed idee.

Snel koken

Een andere tip is om te koken in de magnetron. Dat dit een mogelijkheid was, ontdekte ik pas op latere leeftijd. Voor mij was de magnetron om eten in te ontdooien en om chocolademelk in op te warmen. Het blijkt echter dat je tal van gerechten in combimagnetrons klaar kunt maken. Je moet er gewoon even op googelen.

apparatuur voor in de keuken

Diversiteit aan gerechten

Als je op internet op zoek gaat, zul je super gezonde recepten vinden voor bijvoorbeeld gevulde tomaat of gepofte zoete aardappel. Maar er zijn ook heel veel zoete recepten, zoals chocolade muffin taartjes of bananenbrood uit een mok. Toen ik daar eenmaal achter kwam, ging er een wereld voor me open. Ik kook met een AEG Combimagnetron van 43 liter en een grillvermogen van 1900 Watt. Dat werkt voor mij uitstekend. Naast het opwarmen van de chocolademelk of het ontdooien van bewaarde restjes, kun je hier flink wat gerechten in klaarmaken. Ga voor jezelf eens na wat je allemaal zou willen bereiden en welke magnetron daar het best bij past. Wedden dat je jezelf ontpopt tot een keukenprins(es) en anderen aan zult steken met je enthousiasme over deze manier van koken? Ik hoop tenminste dat ik dat in dit blog bij jou wel heb gedaan 😊 Eet smakelijk!

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane van Beek is niet alleen een ervaren vastgoedprofessional, maar ook een bevlogen schrijver met een passie voor wonen. Als taxateur en HuizenVerkoopExpert kent ze de woningmarkt van binnen en van buiten. Die kennis zet ze met plezier om in toegankelijke en inspirerende blogs op blog.huislijn.nl. Of het nu gaat over het slim verduurzamen van je huis, het stylen van je veranda of het inrichten van je slaapkamer: Diane weet als geen ander hoe je praktische tips combineert met frisse ideeën.

Wat haar onderscheidt? Diane schrijft zoals ze spreekt – helder, enthousiast en met oog voor detail. Ze laat zien dat wonen niet alleen draait om stenen en cijfers, maar vooral om gevoel. Een thuis creëren dat bij je past, daar draait het om. En dat zie je terug in alles wat ze schrijft.

Met haar blogs hoopt Diane niet alleen te informeren, maar vooral te inspireren. Want of je nu aan het begin staat van een verhuizing of gewoon meer uit je huidige woning wilt halen – Diane helpt je graag op weg met herkenbare verhalen en slimme inzichten.

Artikelen: 211