Extra sfeer in de slaapkamer

Eens in de zoveel tijd is het fijn om je slaapkamer een make over te geven. We begrijpen dat het misschien niet heel fijn is om alles op de schop te gooien en te kiezen voor een hele nieuwe inrichting. Dit is vaak ook helemaal niet nodig. Met een paar simpele aanpassingen verander je snel de sfeer in je slaapkamer. Lees snel onze tips en tricks waarmee jij in een handomdraai je slaapkamer voorziet van een nieuwe look!

Rustige kleuren

Je slaapkamer is bedoeld om helemaal tot rust te komen. Daarom is het het beste om te kiezen voor rustgevende kleuren als basis. Denk hierbij aan lichte kleuren als beige, crėme en wit. Natuurlijk zijn wat hardere kleuren ook heel leuk om te gebruiken. Kies dan één muur om deze op aan te brengen. Deze kleur kan je laten terugkomen in de accessoires van je slaapkamer. Denk hierbij aan kussens, plaids en kaarsenhouders. 

Planten zijn je beste vriend

Met een paar simpele plantjes maak je van je slaapkamer een hele sfeervolle ruimte. Combineer de planten met potjes van natuurlijk materiaal. Dit zorgt namelijk voor rust en eenheid. Denk aan materialen als hout en bamboe. Sommige planten zuiveren de lucht in je slaapkamer. Dit heeft veel voordelen; hoe beter de luchtkwaliteit in je slaapkamer is, hoe minder kans je hebt op bijvoorbeeld hoofdpijn. Dit zijn de ideale slaapkamerplanten.

Aan de slag met accessoires

Een complete schilderbeurt is echt niet altijd nodig. Met een aantal leuke accessoires kleed je je slaapkamer heel leuk en sfeervol aan. Ga voor een kleed voor op de vloer. Dit is niet alleen comfortabel als je ‘s ochtends uit bed stapt, maar geeft je kamer ook een warme uitstraling. Een andere leuke toevoeging aan het interieur van je slaapkamer is een led sfeerhaard. Ook hiermee breng je veel sfeer naar je slaapkamer, zonder het ongemak van een echte haard. 

raamdecoratie rolgordijn

Kies de juiste verlichting

Een groot deel van de sfeer en uitstraling van je slaapkamer wordt bepaald door het kiezen van de juiste slaapkamer verlichting. Hard TL licht is bijvoorbeeld niet zo geschikt voor een slaapkamer. Verlichting hoeft niet altijd functioneel te zijn, maar kan ook alleen ter decoratie dienen. Met kleine lampjes en dimmers bepaal je zelf de sfeer die de verlichting uitstraalt. 

Zorg voor genoeg opbergruimte 

Eigenlijk is het heel makkelijk om een meer sfeer in je slaapkamer te brengen. Met een aantal simpele aanpassingen herken jij je kamer niet meer terug! Bedenk ook dat een rommelige kamer vaak onrustig en niet sfeervol oogt. Zorg er dus voor dat je voldoende opbergruimte hebt voor al je spulletjes. 

En nu jij! Speel met verschillende kleuren en accessoires. Een tripje langs de bouwmarkt geeft je doorgaans genoeg inspiratie om aan de slag te gaan. Maak van tevoren een bord op Pinterest met allerlei slaapkamers die jij mooi zou vinden om na te maken. 

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 123