Dit zijn ze: de slaapkamertrends voor 2022

Nu Nederland weer in lockdown is, zitten we de komende weken weer meer thuis. Net als tijdens de eerdere lockdowns zullen bepaalde zaken in je huis je sneller opvallen, waardoor je misschien wel toe bent aan een verandering in het interieur. Wat dacht je ervan om je slaapkamer aan te pakken? In dit artikel lees je enkele interessante slaapkamertrends voor 2022.

Waarom je zo nu en dan je slaapkamer moet veranderen

Wellicht vraag je je af waarom je überhaupt je slaapkamer zou moeten veranderen. Dat moet natuurlijk niet, maar een verandering van omgeving doet de mens over het algemeen erg goed. Dat is juist nu helemaal het geval; nu weer meer tijd spenderen op dezelfde plek. Daarnaast is het ook gewoon leuk om af en toe een nieuwe lik verf op de muur te doen of een ander bed aan te schaffen. Wist je dat wanneer je niet zo goed slaapt het ook aan te raden is om je slaapkamer een makeover te geven? Check daarom snel onze tips.

1. Comfort staat voorop in je slaapkamer

Als er iets is wat we geleerd hebben van de pandemie dan is het dat comfort thuis erg belangrijk is. Ook in de slaapkamer komt dit in 2022 terug. Het wordt nu écht tijd om een goed kussen, een lekker dekbed en een comfortabel matras aan te schaffen. Investeren in dergelijke onderdelen voor je slaapkamer kost weliswaar wat, maar is écht je geld waard. 

Een goede nachtrust is namelijk van groot belang. Kies bijvoorbeeld voor een heerlijke boxspring om je nachtrust te verbeteren. Check de iBoxspring reviews om te kijken welke boxspring bij je past en koop direct een nieuw dekbed en fijne kussens. Dat wordt écht heerlijk slapen in 2022 en daarna.

2. Zorg voor frisse lucht in je slaapkamer

Een andere trend die we de laatste jaren steeds vaker zien, is die van mindfulness en rust. Deze thema’s komen ook terug in je slaapkamer en andere onderdelen van je inrichting in huis. Dat zien we onder andere aan de kleurentrends, het gebruik van materiaal en… frisse lucht. Corona heeft ons wederom goed in laten zien wat het belang van verse zuurstof is. 

Dan kun je je vast wel voorstellen wat voor een effect zuurstof op je slaap heeft. Je gaat er in ieder geval veel beter van slapen. Schaf daarom een paar natuurlijke elementen aan die je in je slaapkamer kunt plaatsen. Denk hierbij aan groene kamerplanten met een luchtzuiverend karakter en het gebruik van een diffuser.

slaapkamer

3. Kies voor tiny living in je slaapkamer

Tot slot willen we je kennis laten maken met een trend die heel goed past bij comfort, mindfulness en rust: tiny living trend in je slaapkamer. Nu we meer thuis zijn, komen we er steeds vaker achter dat we een aantal spullen helemaal niet nodig hebben. Dat geldt helemaal voor bepaalde spullen in je slaapkamer. Een volle slaapkamer werkt absoluut niet goed voor je nachtrust; in zo’n geval heb je veel te veel prikkels. 
Richt daarom je slaapkamer in als een tiny house – met weinig spullen, een bed met lades eronder die als kast kunnen fungeren, grote ramen met veel licht en dekbedovertrekken in natuurlijke kleuren. In de reviews van Slaapcomfort aanbieders vind je misschien wel een mooi overtrek dat bij je smaak past. Maak je tiny living slaapkamer af met een paar mooie kussens en een plaid op bed.

Julia Van der Klavers
Julia Van der Klavers
Artikelen: 60