Een trampoline voor de kids

Je tuin eenvoudig omtoveren tot speeltuin doe je met een trampoline. Deze geeft urenlang speelplezier voor kinderen van bijna alle leeftijden. Zelfs volwassenen springen nog af en toe graag op de trampoline. Geen gekke aanwinst voor je tuin dus. Je kunt kiezen voor een ronde of rechthoekige trampoline. Voor beide varianten is het mogelijk om de trampoline losstaand te kopen of in te graven. Je vindt alle opties bij Etan trampolines. Een ingegraven trampoline neemt optisch minder ruimte in. En als je daarvoor kiest, is het gemakkelijker om een net gat te graven voor een rechthoekige dan voor een ronde trampoline.

Welke vorm trampoline

Welke vorm beter past hangt vooral af van de ruimte die je hebt. Als je een kleine tuin hebt, voelt een ronde trampoline eerder aan alsof er meer springruimte is. Dat is natuurlijk niet per se zo. Een rechthoekige kan ook klein zijn, maar neemt dan ook meer ruimte in je tuin in. Voor grotere trampolines zijn rechthoekige varianten vaak juist prettiger. Daar kun je ruime sprongen op maken in de verte of eenvoudig de ruimte op de trampoline delen. Dat scheelt als je meerdere kinderen hebt die straks gebruik willen maken van de trampoline.

Extra attributen bij de trampoline

De vorm is slechts het begin van je keuzes. Je hebt natuurlijk rekening te houden met de afmetingen en de ruimte die er in je tuin is. Ga je voor een ingegraven trampoline, dan zal het gat diep genoeg moeten zijn. Daarnaast heb je nog verschillende lijnen en modellen trampolines die weer andere materialen gebruiken en geschikt zijn voor uiteenlopende gewichten bijvoorbeeld. En de laatste details waar je over na zult moeten denken zijn dingen als een net om de trampoline of een trapje om bij het springvlak te komen als je kiest voor een losstaande.

Andre Lindebol
Andre Lindebol
Artikelen: 99