Drie tips om voor meer sfeer in je tuin te zorgen

Ongeacht de grootte, achtertuinen zijn bedoeld als een bron van gezelligheid en ontspanning. Een plek om te ontsnappen als je wilt ontspannen, gezellig met vrienden en familie kunt zitten in bijvoorbeeld je tuinoverkapping. Is jouw tuin op dit moment meer een plek waar je liever niet naar kijkt? Het kan overweldigend zijn om je tuin bij te houden en sfeervol te maken. Gelukkig zijn er een paar tips om dit toch voor elkaar te krijgen. Zo kan je elk moment van de dag uit je raam kijken en zien hoe mooi je tuin is, en wanneer het weer het toelaat, kan je er ook nog eens optimaal van genieten.

Ruim je tuin op

Ruim de rommel in je tuin op, overwoekerde bloemen, bomen en heggen te snoeien, speeltoestellen te verplaatsen of deze weg te doen als je kinderen te oud zijn voor glijbanen en schommels. Gooi kapotte meubels en accessoires of dingen die niet in de tuin thuis lijken te horen weg of maak er iets anders van. Begin met een zo schoon mogelijke tuin en kijk dan wat je er allemaal mee kan doen. Wanneer je tuin opgeruimd en netjes is, kan je namelijk de potentie ervan inzien. Voordat je een tuin sfeervol kan maken, moet je het dus eerst kil maken.

Maak gebruik van de juiste bloemen en planten

Bloemen en planten brengen veel sfeer in je tuin. Hoe leuk ze ook zijn, ga eerst bij jezelf na of je ze ook kan onderhouden. Op deze manier kan je namelijk de juiste bloemen en planten voor je tuin kiezen. Kies voor kleurrijke en sfeervolle bloemen met een mix van groen. Verspreid dit door je tuin.  Wanneer je de plek er voor hebt, kan je ook een mooie boom in je tuin zetten. Dit is een eyecatcher en kan je ook nog eens handig gebruiken om lampjes in te doen. De specialisten van DHK helpen je graag verder. Wanneer je geen gras in je tuin hebt, kan je eventueel voor gras gaan. Gras maakt een tuin namelijk gezellig en sfeervol. Als je van spelletjes houdt, komt het ook goed van pas.

tuin

Neem een mooie loungeset

Je kan nog zo een mooie tuin hebben maar om er meer sfeer in te krijgen is het ook belangrijk dat je zelf in de tuin kan zitten. Dit kan je eventueel doen door een tuinset, loungeset en ligstoelen toe te voegen. Dit is niet alleen maar fijn zodat je ook in je tuin kan zitten maar ook nog eens handig als je wat wilt zonnen in de zomer of de kinderen in de gaten wilt houden. Als de stoelen comfortabel zijn, is de kans groter dat u achterover leunt en wat tijd buiten doorbrengt, in plaats van bijvoorbeeld aan een eettafel op het terras te gaan zitten, een gegrilde burger te eten en dan weer naar binnen te gaan. Je tuinmeubilair moet net zo comfortabel zijn als je spullen binnen in de woning. Gebruik kleuren die in de tuin passen en maak gebruik van genoeg sfeerverlichting.

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.
Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips geven voor in en rondom het huis. Hierbij valt te denken aan het inrichten van een ruime woonkamer, informatie over woonverzekeringen, tips om kalkaanslag in de badkamer te verminderen, advies over aquariumverlichting, brandpreventie, en suggesties voor het optimaal inrichten van je badkamer, keuken, woonkamer of slaapkamer.

Artikelen: 101