Hup, naar buiten

Snelle zingt over zonder jas naar buiten en Bonnie St. Claire zong over buiten spelen. George Michael zong het ook: let’s go outside. Alhoewel hij er een andere gedachte bij had, had hij wel een punt. Waarom zo veel binnen zijn als er buiten ook zo veel te beleven valt?

10.000 stappen

Een gemiddeld mens zit ontzettend veel uren achter zijn bureau, in zijn auto of op de bank. Als gezonde tegenhanger is het dan ook aan te raden om af en toe de benen te strekken. We weten allemaal wat er wordt geadviseerd: neem vaker de trap en laat de roltrap links liggen, zet de auto wat verder van je bestemming zodat je het laatste stukje kunt lopen en maak een wandelingetje in de avond. Zelfs als je al die beetjes bij elkaar optelt, kom je waarschijnlijk helaas nog niet aan de 10.000 stappen per dag. Misschien wil je nog een extra rondje naar de koffieautomaat op het werk doen?

Berenvellen en ander leed

Moet je je eens voorstellen dat we vroeger, ooit, heel lang geleden, in een berenvel rondliepen. We jaagden op wild, zochten naar geschikt hout en maakten vuur door heel hard met stokjes tussen de handen te draaien. Zitten gebeurde alleen op grote rotsblokken of op de grond. Comfortabel was anders. Berenvellen dragen we al lang niet meer en de rotsblokken zijn ingeruild voor fijne stoelen. Maar er wordt gezegd dat dit buitenleven nog in onze genen zit. Dat we niet gemaakt zijn om lang op een stoel te zitten en zo veel binnenshuis te doen. Zou het daarom zijn dat we in Nederland zo van bbq’en houden? Met een stoer leren schort voor grote stukken vlees omdraaien? Lekker buiten, in de tuin, met een loungeset onder de overkapping. Relaxen in optima forma. Buiten zijn, maar dan met luxe, is voor veel mensen de beste combinatie.

Lekker buiten zijn

mooie zomerse tuin

Gelukkig is er veel te vinden op het gebied van tuin inspiratie. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er wel. Aan buiten kun je veel geld uitgeven, maar ook een beetje minder. Je kunt enorme buitenkeukens op maat laten maken, maar ook zelf een fikkie stoken en er een rooster boven plaatsen. Je kunt een fantastische loungeset neerzetten onder de nieuwste overkapping of de stoelen van binnen naar buiten verplaatsen. Het maakt allemaal niet uit. Waar het om gaat, is dat de natuur iets met je doet. Zelfs als je het niet in de gaten hebt en niet bezig bent met alles wat groeit, bloeit en leeft in je tuin of op je balkon. Buiten zijn zorgt voor een instant opkikker. Even aarden noemen sommigen het. Of juist soms even zweven. Even nergens aan denken en je hoofd in de wolken. De blauwe kleur van de lucht, de groene kleur van de bomen en het gras, de gele zon aan de hemel en zelfs de regenbui die op je hoofd klettert. We hebben geen invloed op het weer en we moeten het doen met hoe het is. Waar we wel invloed op hebben, is hoe we erbij zitten.

Wat kies jij?

Hoe groot of hoe klein je tuin, patio, balkon of buiten ook is, je kunt er altijd iets van maken wat bij je past. Denk bij het inrichten ervan voorbeeld eens aan de volgende dingen:

  • Koop nieuwe potten of verf de potten die je al hebt.
  • Zet leuke manden neer met je favoriete deken of plaid.
  • Zet een ligbed bij het (opblaas)zwembad; vakantiegevoel gegarandeerd.
  • Leg vloerkleden op de grond die speciaal voor buiten zijn gemaakt.
  • Kies voor stoelen of banken die lekker zitten en leg er gezellige kussentjes op.
  • Eet aan een mooie tuintafel of salontafel en kleed het aan met accessoires zoals vazen.

Tot slot

Vergeet ook niet om aardbeiplantjes, bonen, pompoenen of andere fruit- en groente planten neer te zetten. Gaan we toch een beetje terug naar dat oergevoel!

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207