Bezwaar tegen je WOZ? dit kun je doen

Vind jij dat de WOZ-waarde van je woning veel te hoog, of juist te laag is uitgevallen? Dan kun je daar natuurlijk bezwaar tegen indienen. Dit kun je op verschillende manieren doen. Het is belangrijk om te weten dat om zelf bezwaar tegen je WOZ waarde in te dienen je over behoorlijk wat expertise moet beschikken. Om die reden kiezen veel mensen ervoor om dit uit te besteden aan een ervaren professional, zoals via Wozverminderen.nl. Daar weten ze precies hoe je de aanvraag doet, en welke informatie je allemaal moet verstrekken.

Tips voor bezwaar maken tegen de WOZ

Wat de reden ook is dat je bezwaar WOZ maken wilt, er is een aantal tips die je kunnen helpen bij het indienen van de aanvraag. Dit is voornamelijk handig als je graag wilt dat de waarde na de herbeoordeling lager uitvalt dan nu. Je dient in dat geval op zoek te gaan naar zaken die de waarde van de woning op negatieve wijze kunnen beïnvloeden. Je kunt daarbij denken aan een gevangenis of TBS-kliniek in de buurt, maar ook aan een lelijke aanblik van het huis van de buren. Soms zijn er zaken in de directe omgeving gewijzigd, waar de gemeente nog geen rekening mee heeft gehouden bij het bepalen van de WOZ-waarde.

WOZ-waarde verlagen door gebrekkig onderhoud

duurzaam huis

In plaats van naar de omgeving te kijken kun je ook proberen de WOZ-waarde te verlagen aan de hand van zaken in/aan het huis zelf. Schilderwerk dat hersteld dient te worden bijvoorbeeld, of bouwkundige gebreken die op het eerste gezicht niet zichtbaar zijn. Als jouw huis vergeleken met dat van de buren bepaalde schade heeft opgelopen, en de WOZ-waarde is gelijk, dan is het zeker de moeite waard een bezwaar in te dienen. De kans is namelijk groot dat je gelijk krijgt en dat de waarde wordt verlaagd. Ga dus op zoek naar alle zaken in en rondom het huis die de waarde kunnen beïnvloeden, en focus je daarbij op de negatieve zaken.

Hulp bij het bezwaar tegen je WOZ waarde

Het is niet makkelijk om op officiële wijze aan te geven waarom jij denkt dat je woning minder waard is. Een slecht ingediende aanvraag wordt vaker afgewezen, dus zoek daar vooral hulp bij als je zelf niet goed weet hoe je dat doet. Via Wozverminderen.nl staat een uitgebreid overzicht van de zaken waar je op moet letten als je de aanvraag wilt doen, en kun je bovendien de aanvraag uitbesteden. Dit is heel erg makkelijk, en vereist helemaal geen kennis van zaken. Wil je graag de WOZ-waarde verlagen en weet je zelf niet hoe je dat doet? Dan kun je via bovenstaande website zeer betaalbare hulp krijgen. Doe er je voordeel mee, want een lagere WOZ-waarde kan zich op diverse manieren uitbetalen!

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.
Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips geven voor in en rondom het huis. Hierbij valt te denken aan het inrichten van een ruime woonkamer, informatie over woonverzekeringen, tips om kalkaanslag in de badkamer te verminderen, advies over aquariumverlichting, brandpreventie, en suggesties voor het optimaal inrichten van je badkamer, keuken, woonkamer of slaapkamer.

Artikelen: 103