Amsterdam verkennen? 5 tips voor een onvergetelijk lang weekend weg

Wil je er even tussenuit? Een huisje huren Nederland is altijd een goed idee. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de natuur in te gaan, maar wat dacht je van een grote stad bezoeken? In Amsterdam is er van alles te doen, ervaren en ontdekken. Geen idee waar je moet beginnen? Met deze vijf tips heb je gegarandeerd een onvergetelijk lang weekend weg.

1. Het Rijksmuseum

Zeker wanneer je je vakantiehuis last minute hebt geboekt, is het nog even uitzoeken waar je allemaal naartoe kunt gaan in Amsterdam. Een bezoek aan het Rijksmuseum mag niet ontbreken. Er zijn veel verschillende tentoonstellingen te bewonderen en activiteiten om aan mee te doen. Plan het wel goed in, want het kost je zo een halve dag om het museum te bezoeken.

2. De Haarlemmerbuurt verkennen

Een van de leukste buurten van Amsterdam is de Haarlemmerbuurt, vlakbij het Centraal station. Je kunt er heerlijk wandelen over de grachtjes, bijzondere winkeltjes bezoeken of genieten van een hapje en een drankje in een van de gezellig tentjes. Ben je een liefhebber van vintage kleding? Dan kun je hier heel goed shoppen!

3. Een rondvaart door de grachten

Amsterdam is een prachtige stad met veel oude grachten. Wil je de stad eens vanuit een ander oogpunt bekijken? Boek dan eens een rondvaart of huur een bootje en ga zelf varen. Hou er wel rekening mee dat het behoorlijk druk kan zijn. Wist je dat de Amsterdamse grachten jaarlijks een paar miljoen toeristen en dagjesmensen aantrekken?

4. Street art bewonderen

Amsterdam barst van de prachtige muurschilderingen en andere kunstwerken. Je kunt ze vinden door de hele staan, maar we raden je zeker aan om in de Jordaan en bij de NDSM-werk te gaan kijken. Met slecht weer kun je tevens naar het Street Art museum, waar je kunt genieten van nog meer bijzondere straat kunstwerken van artiesten over de hele wereld.

5. Schommelen boven de stad

A’DAM LOOKOUT is een observatiedek met uitzicht over geheel Amsterdam en zeker de moeite waard om heen te gaan tijdens jouw citytrip. Ook is er een interactieve tentoonstelling over de geschiedenis en cultuur van de stad, zodat je weet waar je naar kijkt vanaf dat hoge punt. En de echte avonturier gaat natuurlijk ook nog even schommelen op Europa’s hoogste schommel, ‘Over the Edge’. Durf jij op 100 meter hoogte met je voeten boven Amsterdam te bungelen?

Andre Lindebol
Andre Lindebol
Artikelen: 99