Stabiel internet in je nieuwe huis? Gebruik een UTP-kabel

Ben je op zoek naar een nieuwe woning, dan gaat een verhuizing gepaard met allerlei zaken die geregeld moeten worden. Niet alleen de verhuizing zelf verloopt hopelijk gesmeerd, ook de overschrijving naar een andere gemeente, het wijzigen van je adres bij diverse instanties en het zoeken naar een nieuwe tandarts. Allemaal dingen die je niet wilt vergeten voordat je in je nieuwe huis trekt.

Een andere zaak die onmisbaar is geworden, is de aansluiting van het internet in je nieuwe woning. Zet je je huidige abonnement over naar je nieuwe adres of sluit je een nieuw abonnement af? Je nieuwe huis verschilt van je vorige woning, dus het internet kan op de nieuwe locatie ook anders zijn. Doe daarom onderzoek naar de werking van het internet in je nieuwe huis. Is het signaal te zwak, dan stabiliseer je je internet eenvoudig met de aanleg van een UTP-kabel. In deze blog ontdek je wat voor soort UTP-kabels er zijn en hoe je zorgt voor een snelle internetverbinding in huis.

Diverse categorieën van de UTP-kabel

Om te bepalen wat voor UTP-kabel je nodig hebt voor het aanleggen van een stabiele en snelle internetconnectie, is het belangrijk te weten welke snelheid en bandbreedte mogelijk is. Daarvoor kun je het adres van je nieuwe woning invoeren, en zie je de kwaliteit van het internet die in je nieuwe omgeving wordt aangeboden. De UTP-kabel is opgedeeld in diverse categorieën waarmee die snelheid behaald wordt. Maak je bijvoorbeeld gebruik van een Cat5e, maar heb je een snelheid van 10 GB nodig, dan zul je die niet goed kunnen bereiken. Daarom bepaal je een van onderstaande categorieën passend bij de juiste internet- en downloadsnelheid:

  • Cat5e met een snelheid van 1 gigabit (GB) en een bandbreedte van 100 megahertz
  • Cat6 met een snelheid van 1 GB en een bandbreedte van 250 mHz
  • Cat6a met een snelheid van 10 GB en een bandbreedte van 500 mHz
  • Cat7 met een snelheid van 10 GB en een bandbreedte van 1500 mHz
  • Cat8 met een snelheid van 40 GB en een bandbreedte van 2000 mHz
internet met een utp-kabel

Heb je meer informatie nodig over de verschillende categorieën voordat je de juiste keuze kunt maken, lees dan deze blog over de verschillende varianten waarin een helder overzicht wordt gegeven.

Een nieuw thuiskantoor inrichten

Je nieuwe woning is niet compleet zonder een hoogwaardig thuiskantoor dat je naar eigen smaak inricht. Jij weet wat je nodig hebt om thuis geconcentreerd aan het werk te gaan en een vergelijkbaar bureau op te zetten zoals je dat op kantoor hebt. Een ruime bureau met de juiste hoogte, een bureaustoel die naar je lichaam is afgesteld en een computer met meerdere schermen om je werkzaamheden effectief uit te voeren. Waar je misschien niet zo gauw bij stil staat is dat je voor het thuiswerken ook een goede internetverbinding nodig hebt. Die kun je eenvoudig stabiliseren met een UTP-kabel. Maar wat doe je als je weinig ervaring hebt met het fixen van je internet en op verbindingsproblemen stuit terwijl je aan het werk bent? Kun je niet de hulp van collega’s inschakelen, dan zijn er gelukkig de experts van netwerkkabel.eu/nl die jou kunnen helpen de verbinding te verbeteren.

Marcel Hiemstra
Marcel Hiemstra

Marcel is werkzaam bij 24webvertising waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de content. Vanuit deze positie publiceert Marcel met genoegen artikelen over diverse aspecten van wonen op Huislijn.nl. De onderwerpen zijn uiteenlopend, variërend van de voordelen van zonnepanelen tot het maken van weloverwogen keuzes voor een nieuwe vloer in de woonkamer, de schoonheid van de Trompetboom, noodzakelijke gereedschappen voor een succesvolle verbouwing, tot effectieve methoden voor ongediertebestrijding. Geen enkel onderwerp schuwt Marcel.

Artikelen: 94