De 5 basis elementen voor een goed (tijdelijk) thuiskantoor

Steeds meer mensen kiezen er in deze periode voor om vanuit huis te werken. Dit kan net zo effectief zijn, mits je thuiskantoor ook goed is ingericht. Besteed extra aandacht aan de 5 onderstaande basis elementen en je kunt zo aan de slag!

 

1. Rustige plek in huis

Bepaal eerst de locatie van jouw werkplek. Heb je een aparte kamer voor een thuiskantoor of moet je een plekje vinden in de woonkamer? Het kan allebei goed werken, zolang het maar een rustige omgeving is. Het is bijvoorbeeld slim om te kiezen voor een rustig en ‘saai’ uitzicht voor minder afleiding. Een bureau gericht op een muur is altijd prima.

 

2. Comfortabele stoel en stevig bureau

Misschien ben je op kantoor gewend aan een luxe bureaustoel en een verstelbaar bureau. Waarschijnlijk moet je het dan thuis nog even met minder doen. Het belangrijkste is dat de stoel die je gebruikt comfortabel is en dat je een goede werkhouding kunt aannemen. Dit kan soms ook (tijdelijk) op een eetkamerstoel. Probeer de verschillende opties die je hebt gewoon eens uit. Een grote eettafel kan daarnaast net zo fijn werken als een stevig bureau.

 

3. Geschikte raamdecoratie en verlichting

Hoewel je ’s avonds gebruik moet maken van heldere verlichting, kun je overdag het beste kiezen voor natuurlijk daglicht. Dit geeft je namelijk een energie boost! Ook is het een stuk aangenamer voor je ogen. Zorg ervoor dat je de lichtinval optimaal kunt regelen door middel van raamdecoratie. Shutters op maat zijn een hele goede optie. Het is erg praktisch tijdens het werken, maar het is ook een sfeervolle toevoeging aan je interieur. Twee vliegen in één klap! Shutters zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, formaten, materialen en types. Je kunt het perfecte product dus helemaal zelf samenstellen en meteen online bestellen. Kijk vooral eens naar de mogelijkheden!

 

4. Duidelijke scheiding tussen werk en privé

Het nadeel van thuiswerken is dat je sneller afgeleid kan worden. Vaak door privézaken. Creëer daarom een duidelijke scheiding tussen jouw werkgedeelte en het privé gedeelte. Ga bijvoorbeeld niet vlak bij de TV of spelcomputer zitten, laat je niet afleiden door een piepende afwasmachine en geef huisgenoten/gezinsleden duidelijk aan dat ze niet moeten storen. Vaak doen ze dit toch onbewust. Het kan bijvoorbeeld al lastig zijn om je te concentreren als iemand vlak naast jou een film kijkt.

 

5. Genoeg structuur en overzicht

Zorg er tot slot voor dat jouw werkplek in huis er netjes uitziet. Laat geen rommel rondslingeren en probeer structuur aan te brengen. Creëer extra opbergruimte waar nodig. Geef spullen een vaste plek voor een duidelijk overzicht. Veel succes in je thuiskantoor.

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.
Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips geven voor in en rondom het huis. Hierbij valt te denken aan het inrichten van een ruime woonkamer, informatie over woonverzekeringen, tips om kalkaanslag in de badkamer te verminderen, advies over aquariumverlichting, brandpreventie, en suggesties voor het optimaal inrichten van je badkamer, keuken, woonkamer of slaapkamer.

Artikelen: 101