Je huis verkopen met tulpen en taart

De te koop staande woningen lijken als zoetjes broodjes over de toonbank te gaan. Toch blijft het verstandig om de verkoop van je huis goed voor te bereiden. Wat is het geheim van een vlotte verkoop? Appeltaart bakken? Tulpen kopen? Of misschien toch iets anders? In dit artikel geven we een paar simpele, maar doeltreffende tips weg.

Tip 1) Bloemen zoals tulpen maken blij

De een houdt van een enkele bloem in een vaasje. De ander houdt van een fors boeket wilde bloemen. Weer iemand anders is dol op een tulpen boeket. Omdat er zo veel variaties mogelijk zijn, is er voor ieder wel wat wils. Een kleurrijk boeket tulpen of juist ingetogen, een enorme bos tulpen of misschien een klein subtiel bloemetje. Waar je ook voor kiest: een bloemetje in huis doet het altijd goed. Je staat er wellicht niet bij stil, maar onbewust geeft een goed boeket een signaal af dat je goed voor jezelf en je huis zorgt. Ook geeft het een welkom gevoel.  Bovendien kan een mooi boeket tulpen of bloemen een steriele inrichting opvrolijken of juist de kleuren versterken die al aanwezig zijn in je woning. Tot slot zijn er bloemen die een erg lekkere geur verspreiden.

Het moge duidelijk zijn, de eerste tip voor de verkoop van je huis is: zorg voor een bosje tulpen op de tafel. Niet alleen tijdens het maken van de fotoshoot, maar natuurlijk ook tijdens de bezichtigingen.

Tip 2) Brand een kaarsje

Bij tip 1 kwam het al even ter sprake: bloemen ruiken lekker. Geur is een belangrijk aspect bij de verkoop van je woning. Ook licht is een belangrijke factor in een huis. Met het combineren van licht en geur vang je twee vliegen in één klap. Het gebruiken van een geurkaars is tip nummer 2. Geurkaarsen zijn er in verschillende modellen en formaten. Een groots effect krijg je al door het plaatsen van een kleine kaars op het toilet en in de badkamer en zet op de eettafel of de salontafel gerust meerdere grote bij elkaar. Het gebruik van kaarsen is bovendien veel sfeervoller dan het aanzetten van lampen. Voor alles geldt: overdrijf het niet, maar zorg voor een subtiel resultaat.

Tip 3) De taart

Van oudsher wordt het bakken van taart genoemd als tactiek bij de verkoop van je huis. Dat komt door de lekkere geur en door het welkome gevoel dat het zou geven. Wat mij betreft mag je je die moeite besparen. De geur van verse taart vervliegt snel en niemand eet taart tijdens een bezichtiging. Ga liever voor tip 1 en tip 2!

tips huis verkopen

Tip 4) Zet de deuren open

Al met al zijn er enorm veel tips die helpen bij een vlotte verkoop. Een nette uitstraling van het huis is daarvan de allerbelangrijkste. Een instapklaar huis wordt sneller en beter verkocht. Dé beste tip blijft dan ook: neem de tijd voor de voorbereiding en doe de klusjes die gedaan moeten worden: de investering die het je kost, haal je er gemakkelijk uit. En als je vervolgens klaar bent om de kijkers te ontvangen, zorg er dan voor dat de binnendeuren open staan. Dat is de meest simpele manier voor een ruimtelijk effect te creëren.  

Succes met de verkoop en geniet in de tussentijd zelf ook van de tulpen, taart en geurkaars!

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207