Wil je lekker aan de klus? Hier moet je op letten!

Af en toe is het gewoon nodig om wat klusjes in huis te doen, zodat je woning en tuin er netjes bij staan. Misschien is het nodig om de heg flink te snoeien of wil je een mooi nieuw meubelstuk in elkaar zetten. In bijna elk geval is het nodig om wat voorwerk te doen, zodat jij veilig en efficiënt aan de slag kunt gaan. We helpen je graag op weg met enkele stappen die je kunt nemen, nog voordat je daadwerkelijk aan de klus gaat.

Gebruik het juiste gereedschap

Het succes van een klus begint bij het juiste gereedschap. Wanneer je oud gereedschap hebt wat bijvoorbeeld bot is of niet zo goed meer werkt, zal het niet alleen zorgen voor een moeilijkere klus, maar ook voor een hoop extra frustratie. Een botte zaag zal bijvoorbeeld nooit een strakke afwerking leveren en een kapotte accu zorgt er misschien voor dat je tussendoor steeds moet stoppen. Zorg dus dat je voorafgaand aan de klus de juiste tools in huis haalt, bijvoorbeeld via Mastertools.nl!

Een nette werkplaats

De werkomgeving is bijna net zo belangrijk als de tools die je gebruikt. Wanneer de werkplek een rotzooi is, kun je bijna geen goed werk verrichten. Het maakt uiteraard niet uit waar je de klus precies wilt doen, als het maar droog is en je voldoende licht hebt. Lekker buiten aan de slag is natuurlijk prima, maar check wel even het weerbericht voordat je volledig aan de slag gaat. Werk je het liefst in de avond? Dan is een goed bouwlicht wellicht op zijn plaats, zodat je niet per ongeluk in je vingers snijdt, zaagt of erop slaat met een hamer! Veiligheid staat hierin voorop.

Lees ook: Hoe beschermt een werkbroek je tijdens buitenwerk?

Huis schilderen - verbouwen

Haal alle materialen in huis

Op de dag dat je daadwerkelijk wilt gaan klussen, wil je niet nog vijf keer naar de bouwmarkt moeten rijden om nog materialen in te slaan. Uiteraard heb je al je gereedschap al in huis gehaald en weet je precies welke je gaat gebruiken voor de klus, maar geldt dat ook voor alle materialen? Als je een meubelstuk wilt maken is het noodzaak om alle houten planken alvast in huis te halen, evenals schuurpapier, spijkers en schroeven en eventuele verzorging van het hout. Maak een checklist van alle stappen die je moet doorlopen om de klus te klaren, om vervolgens alles in huis te halen van de bouwmarkt. Zo kun je doelgericht aan de slag.

Andre Lindebol
Andre Lindebol
Artikelen: 100